Reteaua Corect

Comisia Europeană propune 31 de miliarde de euro sprijin pentru companii private afectate de criză

Scris de newsreporter in 01 iunie 2020 la 21:59, in Business. 436 vizualizari Intra in discutie Tagurieconomie, sprijin shortlinkhttp://crct.ro/nwaK

Comisia Europeană propune un nou fond de sprijin, de 31 de miliarde de euro, pentru finanțarea companiile private afectate de pandemie care vor să investească, spre exemplu, în tranziția către neutralitate climatică sau către activitatea digitală.

„Astfel cum a anunțat președinta von der Leyen a Comisiei Europene la 27 mai 2020, Comisia intenționează să relanseze rapid economia UE prin stimularea investițiilor private. Comisia propune astăzi un nou Instrument de sprijin pentru solvabilitate, care se bazează pe actualul Fond european pentru investiții strategice, pentru a mobiliza resurse private în scopul sprijinirii urgente a întreprinderilor europene viabile din sectoarele, regiunile și țările pe care pandemia le-a afectat cel mai mult din punct de vedere economic”, arată un comunicat de presă citat de Digi24.

Mecanismul de finanțare ar putea fi operațional din 2020, dacă este aprobat bugetul UE pentru următorii 7 ani. Cei 31 de miliarde de euro au scopul de a debloca 300 de miliarde de euro sub formă de sprijin pentru solvabilitate destinat companiilor din toate sectoarele economice.

Injecția de capital vizează firmele care în condiții normale erau profitabile, dar și pentru a le pregăti „pentru un viitor mai curat, digital și rezilient”, conform sursei citate.

„Comisia consolidează InvestEU, programul de investiții emblematic al Europei, până la un nivel de 15,3 miliarde de euro, pentru a mobiliza investiții private în proiecte din întreaga Uniune.

În cele din urmă, Comisia propune un nou Mecanism de investiții strategice, gândit în cadrul InvestEU, pentru a genera investiții de până la 150 de miliarde de euro, mulțumită unei contribuții de 15 miliarde de euro din cadrul instrumentului «UE – noua generație», pentru a spori reziliența sectoarelor strategice, în special a celor legate de tranziția verde și digitală și de lanțurile valorice-cheie de pe piața internă”, arată Executivul european.

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.