Reteaua Corect

Comisia Europeană a elaborat planuri de creştere a investiţiilor în reţelele electrice europene

Scris de newsreporter in 25 noiembrie 2023 la 12:00, in Business. 394 vizualizari Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nCfV

Comisia Europeană a elaborat planuri de creştere a investiţiilor în reţelele electrice, inclusiv zeci de proiecte alocate pentru acces prioritar la permise şi finanţare UE, arată un proiect de document văzut de Reuters, scrie news.ro, conform G4Media.

Europa va trebui să investească 584 de miliarde de euro pentru a-şi moderniza reţelele electrice în acest deceniu, potrivit estimărilor Uniunii Europene.

Multe reţele au o vechime de zeci de ani şi trebuie adaptate de la modelul tradiţional al centralelor mari, pe combustibili fosili, la generarea de energie eoliană şi solară.

Pentru a demara investiţiile în reţea, Comisia va propune un plan săptămâna viitoare.

Un proiect văzut de Reuters spune că Bruxelles-ul va acorda statutul de ”proiecte de interes comun” pentru 68 de proiecte de energie electrică, oferindu-le acces la autorizaţii mai rapide şi la anumite fonduri UE.

O duzină dintre proiecte sunt pentru stocarea energiei.

”Reţelele trebuie să se adapteze la un sistem electric mai descentralizat, digitalizat şi mai flexibil, cu milioane de panouri solare pe acoperiş şi comunităţi locale de energie care împart resursele”, se arată în proiect.

Un purtător de cuvânt al Comisiei a refuzat să comenteze proiectul de document, care ar putea fi modificat înainte de a fi publicat.

Bruxelles-ul va colabora, de asemenea, cu investitorii, autorităţile de reglementare şi agenţiile de credit pentru a facilita asigurarea de împrumuturi, capitaluri proprii şi garanţii, în timp ce explorează noi instrumente de finanţare cu Banca Europeană de Investiţii.

Industria electrică din Europa a avertizat că reţelele electrice devin un blocaj pentru furnizarea de energie curată, deoarece nu sunt modernizate suficient de repede pentru a face faţă tuturor proiectelor de energie regenerabilă care aşteaptă să fie conectate la reţea.

UE şi autorităţile de reglementare a reţelelor electrice vor dezvolta, de asemenea, diverse recomandări şi orientări pentru revizuirea la nivel european, se arată în documentul Comisiei, cum ar fi orientări privind tipurile de investiţii în reţea care ar trebui aprobate.

 

 

 

 

 

G4Media

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.