Reteaua Corect

Comisia Europeană anunță iminența introducerii facturilor electronice

Scris de newsreporter in 29 noiembrie 2022 la 10:07, in Business. 319 vizualizari Intra in discutie TaguriComisia Europeana, factura electronica shortlinkhttp://crct.ro/nAwu

„Statele membre au pierdut 93 de miliarde de euro din neplata TVA -ului în 2020. Într-un moment în care nevoile de investiții continuă să crească și finanțele publice sunt limitate de nivelurile ridicate ale datoriilor, acestea sunt pierderi pe care nu le putem permite'', a declarat comisarul UE pentru economie, Paolo Gentiloni, vorbind la simpozionul privind impozitarea, relatează Știripesurse.

''Introducerea sistemelor de facturare electronică va permite statelor membre să recupereze 11 miliarde de euro în plus pe an în următorii zece ani din veniturile TVA neîncasate în prezent. Luna viitoare vom prezenta o propunere'', a subliniat Gentiloni.

''Atunci când reflectăm asupra viitorului politicii fiscale în UE, trebuie să ținem cont de un adevăr inevitabil: Europa este deja regiunea cu cea mai mare impozitare din lume. În UE, raportul dintre impozite și PIB este de aproximativ 40%, comparativ cu o medie de 33% în OCDE. Posibilitățile de a crește în continuare veniturile fiscale sunt limitate. Dar ne putem gândi cum să ne adaptăm mixul fiscal, să îl facem mai echitabil, mai ecologic, mai favorabil creșterii'', a remarcat comisarul, amintind că ''actualul mix fiscal al UE depinde în mare măsură de impozitele pe forţa de muncă, ce reprezintă mai mult de 50% din totalul veniturilor fiscale. Taxa pe valoarea adăugată (cu peste 15% din totalul veniturilor fiscale) reprezintă a doua componentă ca importanță. Alte baze de impozitare contribuie mult mai puțin'', relatează IlSole24Ore citat de Rador.

''Anul viitor, Comisia Europeană va propune un set unic de reguli fiscale pentru a face afaceri în Europa. Îl vom numi Befit, acronim pentru Business in Europe'', a anunțat Gentiloni. ''Befit se va inspira din reforma celor doi piloni la nivel global, dar va merge şi mai departe, pentru a oferi un nou sistem de impozitare a corporațiilor care să se potrivească pieței noastre unice strâns integrate''. Noul cadru ''va înlocui sistemele naționale de impozitare pe profit, reducând astfel costurile de conformare și barierele în calea investițiilor transfrontaliere''. ''Befit - a adăugat comisarul UE - va avea caracteristicile fundamentale ale unei baze fiscale comune simplificate și ale repartizării profitului impozabil între statele membre. Va fi un alt pas important în lupta împotriva concurenței fiscale dăunătoare''. La 17 octombrie, Comisia Europeană a lansat o consultare publică pe această temă, care va fi deschisă până pe 5 ianuarie.

Știripesurse

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.