Reteaua Corect

Cine sunt liderii români de pe şantiere

Scris de newsreporter in 30 iulie 2021 la 09:12, in Business. 501 vizualizari Intra in discutie Taguri2020, angajati, constructii, constructori, profit, românia shortlinkhttp://crct.ro/nyct

Cei mai mari 20 de constructori români şi-au dublat profitul în 2020. Ei au împreună 10.000 de angajaţi. Firmele deţinute de familia Umbrărescu - Spedition UMB, Tehnostrade şi Sa & Pe Construct - ocupă trei din primele cinci poziţii, scrie ZF.

Cei mai mari 20 de constructori români după rezultatele din 2020 au realizat împreună un sold al profitului de 657 de milioane de lei anul trecut, aproape dublu faţă de 2019, arată calculele ZF pe baza datelor centralizate în vederea realizării anuarului Cei mai mari jucători din economie - ediţia 2021.

Ei au făcut afaceri cumulate de 8,4 mi­liar­de de lei anul trecut, în creştere cu 45% faţă de anul precedent. Cele 20 de companii aveau, la finalul anului trecut, aproape 10.000 de angajaţi, mai exact 9.898, ceea ce înseamnă un plus de circa 800 faţă de 2019.

În rândul antreprenorilor generali români, două firme ale familiei Umbrărescu ocupă podiumul. Anul 2020 a adus la cârma constructorilor români pentru prima dată o companie controlată de familia Umbrărescu - Spedition UMB, cu afaceri de 1.025 de milioane de lei, care depăşesc recordul anterior raportat de un constructor local în ultimii zece ani. Nici Tehnostrade nu s-a lăsat mai prejos, dublându-şi afacerile, până la 936 mil. lei în 2020, în vreme ce Sa & Pe Construct, compania plasată pe locul al cincilea în clasament, a încheiat anul cu afa­ceri de 556 de milioane de lei - faţă de 41 de milioane de lei în 2019.

Construcţii Erbaşu şi Bog’Art sunt alte două companii care şi-au făcut loc în primele cinci firme de construcţii româneşti.

Clasamentul relevă că, din 20 de com­pa­nii, doar una - Hidroconstrucţia - a ra­portat pierderi în 2020. Ea a fost singura pe pier­dere şi în anul anterior. Tot Hidro­con­struc­ţia este şi cel mai mare angajator, ad­ju­de­cându-şi aproape 1.800 din cei 10.000 de angajaţi pe care îi au primii 20 de constructori.

„Suntem încrezători într-un an benefic pentru piaţa construcţiilor din România, în ieşirea din starea impusă de pandemie şi într-un an profitabil pentru Hidroconstrucţia“, spun reprezentanţii companiei cu afaceri de 521 de milioane de lei anul trecut.

Piaţa totală a construcţiilor din România este estimată de oficialii din industrie la circa 16 miliarde de euro, având un trend ascendent în ultimii ani. Din această valoare, materialele de construcţii reprezintă circa o treime, adică puţin peste 5 miliarde de euro, restul reprezentând lucrările de construcţii.

Construcţiile, care au fost sectorul-vedetă al economiei în pandemie, au continuat să crească cu 5,5% în primele cinci luni din 2021 faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, după cum arată datele Institutului Naţional de Statistică. Partea de rezidenţial a tras în sus sectorul construcţiilor atât în luna mai din 2021, cât şi în primele cinci luni din an. Construcţiile inginereşti (infrastructura) pare că s-au poticnit însă. De la creşteri şi de 40% an la an în 2020, în primele cinci luni din 2021 creşterea a fost de numai 0,3%.

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.