Reteaua Corect

Cine a rămas în cărţi pentru a prelua operaţiunile CEZ din România

Scris de newsreporter in 24 ianuarie 2020 la 11:02, in Business. 558 vizualizari Intra in discutie Taguricez, operatiuni, românia shortlinkhttp://crct.ro/nvzY

Cinci jucători au rămas în cărţi pentru a prelua operaţiunile CEZ din România. Tranzacţia ar putea depăşi pragul de 1 miliard de euro, scrie Ziarul Financiar.

În cursa pentru preluarea operaţiu­ni­or CEZ din România au mai rămas doar cinci jucători, respectiv grupul aus­tra­lian Macquarie şi DWS - fondul de investiţii al Deutsche Bank (inte­re­sate şi de preluarea unui pachet în ca­drul Enel în România), ungurii de la MVM (deţinut de stat), austriecii OMV (proprietarii Petrom) şi un consorţiu format din Hidro­electrica, Electrica şi SAPE (Electrica pentru zona de distribuţie şi Hidro pentru producţie, ţinta fiind eolienele), spun sursele ZF. Tranzacţia ar putea depăşi pragul de 1 mld. euro, conform datelor din piaţă, urmând a fi cea mai mare din ultimii 12-13 ani. Ultima tranzacţie care a sărit de acest prag datează din 2008. Doar trei mutări din istoria Ro­mâ­niei - preluarea a 65% din BCR de că­tre Erste, achiziţia de către Vodafone a 79% din MobiFon-Con­nex şi cumpă­ra­rea a 75% din Rom­petrol de către kazahii de la KazMu­naiGaz - au reuşit să aibă o valoare de peste 1 mld. euro. Cehii de la CEZ tatonează de circa un an vânzarea din România, dar nu­mai în contextul în care vor să îşi con­centreze atenţia pe piaţa-mamă, con­form informaţiilor existente. Grupul este prezent pe piaţa ro­mânească din 2005, când a preluat dis­tri­buţia de energie electrică Electrica Oltenia SA. CEZ Vânzare este princi­palul furnizor de energie electrică din sud-vestul României, dar şi furnizor de ga­ze naturale, cu un portofoliu de cli­enţi casnici şi industriali care depăşeşte 1,4 milioane de clienţi. CEZ deţine în România şi cel mai mare parc eolian pe uscat din Europa, în zona Dobrogea, la Fântanele, Cogealac şi Grădina, o investiţie de 1,1 mld. euro.

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.