Reteaua Corect

Cine nu s-a speriat de Ordonanţa 114 are acum un câştig la bursă de 24%

Scris de newsreporter in 18 iunie 2019 la 10:33, in Business. 300 vizualizari Intra in discutie Taguri24%, bursa, castig, coordonanta, investitori, Ordonanța 114, S1 shortlinkhttp://crct.ro/nuAJ

Cine nu s-a speriat de Ordonanţa 114 are acum un câştig la bursă de 24%. Bursa românească se îndreaptă spre cel mai bun S1 din 2008 încoace. Pe termen scurt investitorii aveau minus 17%, scrie Ziarul Financiar.

Investitorii de la bursa românească care au intrat la tranzacţionare pe 19 decembrie 2018, adică la o zi distanţă după ce ministrul de finanţe anunţa adoptarea fără dezbateri a Ordonanţei 114, cel mai controversat act normativ post-decembrist, au în prezent un randament de 24% prin prisma evoluţiei indicelui BET-TR, care reflectă atât evoluţia preţului acţiunilor din prima ligă bursieră, cât şi dividendele plătite de acestea.

Prin urmare investitorii de la bursa locală, printre care şi Pilonul II, SIF-uri, care şi-au asumat riscuri foarte mari în iarna anului trecut când au intrat la cumpărare, şi-au majorat substanţial valoarea portofoliilor pe piaţa de capital şi se îndreaptă spre cel mai bun S1 din 2008 încoace, adică de la criză, potrivit datelor agregate de ZF. „Faptul că indicele BET-TR depăşeşte acum valoarea de la momentul anunţării ordonanţei are cel puţin trei explicaţii: acţiunile băncilor sunt în zona nivelului iniţial, dată fiind afectarea marginală a sectorului, Fondul Proprietatea a avut o creştere intrinsecă, fiind doar indirect influenţat de o eventuală reglementare agresivă în economie, iar principalele com­panii din energie au acum un potenţial de dividende mari - Transgaz, Nuclearelectrica şi altele“, spune Cristian Tudorescu, consultant financiar şi cofondator al Investors Club.

Evoluţia indicelui BET-TR de la începutul anului 2019 vine în principal în contextul în care ordonanţa a înregistrat unele modificări în sens pozitiv pentru companiile listate, mai ales sistemul bancar, pe fondul schimbărilor din interiorul PSD şi al lobby-ului administratorilor de pensii Pilon II.

„De exemplu, taxa pentru bănci este la acest moment cam la 1/6 din intensitatea propusă iniţial, iar societăţile de administrare a fondurilor de pensii vor avea o cerinţă de capital de circa 10 ori mai mică faţă de cât anunţa ministrul finanţelor în decembrie 2018”, spune Tudorescu.

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.