Reteaua Corect

Cine este şefa ANAF, care a dat celebrul Formular 600?

Mirela Călugăreanu, preşedinte al ANAF, şi prima persoană de sex feminin aflată la conducere în toată istoria de 28 de ani a instituţiei, este principala responsabilă pentru Formularul 600, care a generat panică printre români la începutul anului 2018, scrie Ziarul Financiar.

Mirela Călugăreanu este în funcţie de la data de 22 iulie 2017, după ce fostul premier Mihai Tudose l-a demis pe Bogdan Stan.

Înainte de a prelua conducerea ANAF, Mirela Călugăreanu a fost director executiv la Direcţia Generală Regională a Finanţelor Publice Bucureşti (DGRFP – Bucureşti) unde avea un venit anual de 105.000 de lei, potrivit declaraţiei de avere.

Conform declaraţiei publice de avere, ea deţine un apartament şi o casă în Bucureşti, împreună cu soţul ei Paul Călugăreanu, şef serviciu în cadrul Direcţiei de Impozite şi Taxe Locale a Sectorului 4.

Într-un cont deschis în 2008 la BancPost, aceasta are 60.000 de euro, iar declaraţia de avere contabilizează încă o sumă de 18.000 de euro drept bani „ridicaţi şi nedepuşi”.

Ea mai deţine, împreună cu soţul ei, două terenuri intravilane în Bucureşti, unul în Giurgiu dar şi o cotă parte dintr-un teren agricol de 40.400 mp în judeţul Giurgiu.

 De asemenea, Mirela Călugăreanu mai are un autoturism Land Rover Free Lander, fabricat în 2010.

Potrivit unui articol Romanian Economic and Business Review, Mirela Călugăreanu este doctorand al Universităţii Lucian Blaga din Sibiu.

În 2007, ea a luat cu 95 de puncte din 100 posibile examenul pentru intrarea în breaslă consultanţilor fiscal.

Faţă de predecesorii săi care au fost constant în centrul atenţiei, Mirela Călugăreanu este discretă şi stă departe de apariţiile în mass-media. Ea este parţial responsabilă pentru încasările de 214,9 miliarde de lei ale Fiscului, pe anul 2017.

Mirela Călugăreanu şi Ionuţ Mişa, minstrul Finanţelor, au fost chemaţi în faţa Comisiei Economice a Senatului pentru a da explicaţii în legătură cu Formularul 600.

Formularul 600 presupune că aproximativ 210.000 de ro­mâni sunt obligaţi să de­pună la Agenţia Naţio­nală de Administrare Fis­cală (ANAF) formularul 600, un document prin care aceştia tre­buie să arate ce venituri au obţinut în 2017 sau cred că vor obţine anul acesta pe lân­gă salarii, astfel încât Fiscul să le cal­cu­leze ce contribuţii sociale au de plătit.

Astfel, fiecare persoană care a obţinut în 2017 sau care crede că va obţine venituri extrasalariale de peste 22.800 de lei în 2018 trebuie să plătească 35% din această sumă drept contribuţii la pensie (CAS -25%) şi la sănătate (CASS -10%), adică aproximativ 8.000 de lei.

 

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.