Reteaua Corect

Christine Lagarde: „Cursa inflației va dispărea, este un fenomen temporar cauzat de Covid”

Scris de newsreporter in 30 noiembrie 2021 la 10:00, in Business. 365 vizualizari Intra in discutie TaguriChristine Lagarde, inflatie shortlinkhttp://crct.ro/nyMX

Președinta Băncii Centrale Europene despre vaccinurile destinare țărilor mai sărace pentru a stopa formarea de noi variante: „Virusul nu cunoaște granițe: la Roma au fost alocate fondurile, acum trebuie să acţionăm”, scrie HotNews.

„Este inflația un fenomen temporar? «Da, cred că inflația din această perioadă este legată de o serie de fenomene temporare. În primul rând, aşa cum se întâmplă şi în Italia, de creșterea prețurilor la energie. Creșterea cu 69% a prețurilor în Italia este legată de creșterea prețurilor la energie, dar și de problemele geopolitice și climatice. Suntem aproape siguri că aceste fenomene temporare vor dispărea. Vom vedea în 2022”, a declarat șefa BCE, Christine Lagarde, la emisiunea „Che tempo che fa” de pe Rai 3 - relatează ziarul italian La Stampa, citat de Rador.
În aceeaşi emisiune, Lagarde a lăudat Italia și creșterea recentă a ratingului: „Câteodată mai există şi vești bune. Cred că rezultatele economice pe care le putem observa sunt elocvente. Italia a depășit cu bine pandemia, a dat un răspuns foarte puternic crizei. Reformele care au fost decise sunt de natură să convingă agențiile de rating că Italia a întreprins calea cea bună”.
Întrebată la modul general despre relația dintre pandemie și protecția economică, Lagarde a comentat: „Această pandemie ne-a învățat că suntem cu toții interdependenți. Dacă nu suntem cu toții protejați, vaccinați, vom fi cu toții în pericol”.
De asemenea, șefa BCE a subliniat că „a doua lecție a urgenței coronavirusului” este că trebuie să punem oamenii „pe primul loc, înaintea economiei și finanțelor. Să avem grijă de salarii și de afaceri. Aceasta a fost marea provocare a Covid-19, care a fost înfruntată într-un mod diferit faţă de anul ​​2008”.

De ce Uniunea Europeană a indicat 2% ca rată a inflației?

„A avea o rată medie de acest tip permite existenţa unui spațiu de manevră, pentru a nu lăsa băncile centrale fără instrumentele necesare în faţa unei crize. La nivel mondial, 2% a fost ales ca prag de stabilitate a prețurilor”, a explicat ea.

Despre obiectivele BCE, Lagarde adăugat: „În martie 2020, când a explodat pandemia Covid-19, am decis să reafirmăm angajamentul euro. Obiectivul BCE, responsabilitatea sa, este să garanteze stabilitatea prețurilor și să susțină economiile atunci când sunt afectate în acest fel. S-a decis înființarea PEP, programul de achiziție de energie pandemică”.

Explozia variantei Omicron, cu o rată aparent mai mare de contagiozitate și care reprezintă un pericol pentru comunitate (chiar dacă OMS şi-a luat timp pentru mai multe evaluări), a pus din nou în centru dezbaterea vaccinurilor din cele mai sărace țări. Vizavi de această situaţie, Lagarde a precizat:
„Cu ocazia acestei crize am înțeles că varianta care se dezvoltă în Botswana și s-a descoperit în Africa de Sud poate ajunge în Europa în câteva ore. Și confirmă principiul pe care l-am menționat mai înainte: şi anume că trebuie să fim uniți. Din fericire, la summitul G20 de la Roma s-a decis vaccinarea a cel puțin 30% din populația lumii până la jumătatea anului 2022. Nu este destul să spunem că vom face acest lucru, ci trebuie să luăm măsuri. Cele 50 de miliarde alocate pentru a aduce vaccinurile în ţările cele mai sărace sunt o picătură de apă, dar logistica și organizarea vor trebui supravegheate”.

Mai târziu „vom merge şi mai departe, însă vom crea centre de analiză pentru a înțelege felul în care se dezvoltă variantele”.

În ceea ce priveşte Next Generation EU, Lagarde a concluzionat: „Toți europenii au o responsabilitate, aceea de a duce la îndeplinire acest plan şi de a demonstra cinicilor și scepticilor ce sunt capabili să facă europenii împreună. Sunt foarte încrezătoare”, a conchis preşedintele BCE.

HotNews

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.