Reteaua Corect

China va diminua consumul de cărbune şi producţia de oţel

Scris de newsreporter in 04 iulie 2018 la 10:00, in Business. 347 vizualizari Intra in discutie Taguricarbune, china, consum, otel, poluare, producte shortlinkhttp://crct.ro/nsWz

China va reduce consumul de cărbune, va stimula vânzările de vehicule electrice şi va închide mai multe oţelării învechite în următorii trei ani, a anunţat consiliul de stat de la Beijing în planul său de combatere a poluării în perioada 2018-2020, transmite Reuters, potrivit Agerpres.

China este în al cincilea an de "război împotriva poluării", un program destinat inversării pagubelor produse mediului înconjurător după deschiderea economiei în 1978, iar preşedintele Xi Jinping a promis că va folosi toată puterea Partidului Comunist chinez pentru a atinge obiectivele de reducere a poluării asumate de Beijing.

Noul plan de acţiune pentru combaterea poluării în perioada 2018-2020, publicat marţi pe pagina de Internet a Guvernului chinez, prevede că măsurile de combatere vor fi extinse la 82 de oraşe din China şi a confirmat că provinciile producătoare de cărbune Shanxi şi Shaanxi au fost adăugate pe lista regiunilor care trebuie să controleze poluarea. Noul plan acoperă de asemenea provincia puternic industrializată Henan, din centrul Chinei, precum şi delta râului Yangtze, care include provinciile Anhui, Zhejiang, Jiangsu şi regiunea din jurul metropolei Shanghai.

Documentul citat subliniază că regiunile Beijing, Tianjin, Hebei, Shandong şi Henan vor trebui să reducă consumul de cărbune cu 10% în perioada 2016-2020, în timp ce regiunea deltei râului Yangtze va trebui să reducă consumul de cărbune cu 5% în aceeaşi perioadă. În plus, în aceste regiuni nu vor fi alocate noi capacităţi pentru producţia de oţel, cocs siderurgic şi aluminiu până în 2020. În provincia Hebei, cel mai important centru siderurgic din China, producţia de oţel va fi plafonată la 200 milioane tone în 2020, de la 286 milioane tone în 2013.

Pentru a-şi atinge ţintele de reducere a poluării, anul trecut Guvernul de la Beijing a limitat traficul şi consumul de cărbune şi de asemenea a impus acelaşi restricţii pentru o serie de industrii precum oţelul, aluminiul şi cimentul în 28 de oraşe din nordul ţării în perioada octombrie 2017- martie 2018.

Consiliul de stat de la Beijing a precizat marţi că măsuri de reducere a poluării vor fi introduse şi în toamna şi iarna acestui an dar fiecare din cele 82 de oraşe vor fi obligate să îşi elaboreze propriile planuri.

De asemenea, Guvernul chinez a stabilit o ţintă anuală de producţie şi vânzare pentru vehicule electrice de două milioane de unităţi pe an în 2020 în ideea de a reduce emisiile rutiere. 

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.