Reteaua Corect

China reduce prețul minim de achiziție al grâului pentru prima dată în ultimul deceniu

Scris de newsreporter in 27 octombrie 2017 la 10:40, in Business. 62 vizualizari Intra in discutie Taguri2018, achizitie, china grau, deceniu, minim, pret, reducere, stoc shortlinkhttp://crct.ro/nrJE

China, cel mai mare producător mondial de grâu, a decis să reducă prețul minim de achiziție al grâului în 2018 pentru a ajuta la reducerea stocurilor mari, prima scădere de la introducerea prețului minim de achiziție în urmă cu un deceniu, informează Reuters, consultat de Agerpres.

Potrivit unui comunicat publicat vineri pe pagina de Internet a Comisiei Naționale de Dezvoltare și Reformă (NDRC), principalul organism de planificare economică din China, Guvernul a decis să reducă prețul minim de achiziție al grâului în 2018 cu 2,5% comparativ cu acest an, până la 2,300 de yuani (346 de dolari) pe tonă.

Noul preț ține cont de "costurile de producție la cereale, oferta și cererea de pe piață, prețurile de pe piața internă și externă precum și evoluțiile din industrie", a precizat NDRC.

Guvernul chinez cumpără grâu de la fermieri la prețul minim de achiziție în momentul în care prețul de pe piață scade sub nivelul minim. Însă această politică a dus la acumularea unor stocuri semnificative ale statului, chiar dacă China continuă să importe anumite soiuri de grâu. În ultimii ani Beijingul a abandonat o serie de programe similare pentru bumbac și porumb, în ideea de a alinia mai bine producția cu prețurile globale și cererea. Stocurile de grâu ale statului chinez sunt echivalente cu aproape jumătate din stocurile mondiale.

Analiștii de la Shanghai JC Intelligence Co Ltd estimează că în prezent există 74 milioane de tone de grâu în rezervele statului chinez, în condițiile în care consumul anual de grâu al Chinei este de aproximativ 100 milioane de tone.

SUA au contestat la Organizația Mondială a Comerțului politicile de sprijin ale Chinei pentru grâu, porumb și orez. În replică, China susține că politicile sale de sprijin în domeniul agriculturii respectă normele OMC și practicile internaționale.

Cotațiile futures la grâu au scăzut joi, pentru a treia ședință consecutivă, la bursa de la Chicago ca urmare a presiunilor venite din partea unor oferte abundente. Consiliul Internațional al Cerealelor și-a îmbunătățit joi estimările privind producția mondială de cereale în 2017/18 până la 2,075 miliarde tone, cu șase milioane de tone mai mult decât estima anterior.

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.