Reteaua Corect

Cererea de birouri, la maximul ultimilor nouă ani

Scris de newsreporter in 24 ianuarie 2020 la 11:05, in Business. 382 vizualizari Intra in discutie Taguribirouri, cerere, Maxim, noua ani shortlinkhttp://crct.ro/nvzZ

Companiile au închiriat anul trecut în Bucureşti aproape 390.000 metri pătraţi de spaţii de birouri, cererea totală consemnând cel mai ridicat nivel din ultimii 9 ani. Faţă de 2018, cererea totală din Bucureşti a crescut cu 16%, scrie Ziarul Financiar.

Marile companii vor continuă să se extindă cu birourile în zonele din zona Dimitrie Pompeiu/Barbu Văcărescu, dar şi în jurul staţiilor de metrou Grozăveşti şi Politehnica, în condiţiile în care infrastructura va permite transportul unui flux mare de angajaţi. „Din discuţiile pe care le avem cu dezvoltatorii şi cu potenţialii chiriaşi, în 2020 va reveni în prim-plan zona Dimitrie Pompeiu, unde vor exista noi proiecte, în timp ce zona de vest, dintre Orhideea şi AFI Park, se va menţine şi în 2020 ca pol important de birouri“, a spus Maria Florea, Key Client Director în cadrul companiei de consultanţă imobiliară JLL România. De partea cealaltă, anul trecut zona Expoziţiei a atras aproape 15% din cererea totală de spaţii de birouri înregistrată anul trecut în Bucureşti, intrând astfel în top 5 zone preferate de companii pentru a-şi localiza birourile, la foarte mică distanţă de Centru-Vest, zona cu cea mai mare dinamică din ultimii 3-4 ani. De menţionat de asemenea, că cererea netă - contracte noi şi extinderi ale spaţiilor existente, a înregistrat o creştere de peste două ori, faţă de 2018, la 212.000 metri pătraţi şi a reprezentat peste jumătate din totalul volumului închiriat. Cele mai mari suprafeţe de birouri din Bucureşti au fost închiriate în CBD (17,4% din cererea totală), în centru (15,1%), centru - vest (14,9%), nord Expoziţiei (14,6%) şi Floreasca - Barbu Văcărescu (11,4%).

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.