Reteaua Corect

Cel mai bogat român nu a dat lovitura pe bursa de la Wall Street: compania sa merge pe minus

Scris de newsreporter in 21 iulie 2021 la 12:52, in Business. 353 vizualizari Intra in discutie Taguribursa. minus, companie, daniel dies, UiPath, Wall Street shortlinkhttp://crct.ro/ny9O

La trei luni de atunci acţiunile UiPath se tranzacţioneză la 61 de dolari pe acţiune, adică minus 12% faţă de prima şedinţă de tranzacţionare şi plus 7% faţă de preţul din oferta de listare, la o capitalizare de circa 30,6 mld. dolari, relatează Ziarul Financiar, arată Mediafax, potrivit Știripesurse

Pe 21 aprilie 2021, UiPath (PATH), producător de roboţi software înfiinţat în Bucureşti, care acum are sediul central în New York şi este liderul industrii de automatizare a sarcinilor repetitive din companii, intra la tranzacţionare pe cea mai mare bursă la nivel mondial – Wall Street. Preţul din oferta de listare era de 56 de dolari pe acţiune iar prima şedinţă era încheiată la 69,22 dolari pe acţiuni, echivalentul unei capitalizări de circa 36 de miliarde de dolari.

Mai multe bănci americane de investiţii au început rapoarte de iniţiere pentru UiPath şi să ofere preţuri ţintă, în unele cazuri peste cel de tranzacţionare, însă probabil că la deprecierea acţiunilor UiPath au contat şi raportările de la T1/2021.

Anterior publicării rezultatelor financiare – plus 65% la venituri la 186 mil. dolari dar pierderi de la 53 mil. dolari la 294 mil. dolari, acţiunile se tranzacţionau la circa 76 dolari pentru că în prima zi cu rezultatele pe masă acţiunile să scadă cu 10%.

Spre comparaţie, din 21 aprilie 2021 încoace indicele Nasdaq a urcat cu 2,3%, S&P cu 2% iar Dow Jones a scăzut cu 0,5%. La Bucureşti indicele principal BET este în creştere cu 7,2%.

Potrivit datelor agregate de ZF din platforma investing.com, acţiunile UiPath au fluctuat între un minim de 57 de dolari şi un maxim de 90 de dolari.

Pe de altă parte, Daniel Dines, CEO şi cofondator UiPath, fiind cel mai bogat român prin investiţia pe care o are la companie, are în prezent o avere de circa 6,7 mld. dolari, minus 800 mil. dolari faţă de prima şedinţă de tranzacţionare.

Știripesurse

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.