Reteaua Corect

Cel mai bogat om din Ucraina construiește un parc eolian în România

Scris de newsreporter in 20 ianuarie 2023 la 09:05, in Business. 384 vizualizari Intra in discutie Taguriiasi, parc eolian, rinat ahmetov, românia, ucraina shortlinkhttp://crct.ro/nALK

O comună din Iaşi va fi parte a unui proiect extrem de important, în care este implicat şi cel mai bogat om din Ucraina. Este vorba despre un parc eolian care se va întinde pe o suprafaţa de 23 de hectare, relatează Știripesurse.

Acest obiectiv ar urma să fie realizat în comuna Ruginoasa, aflată la 60 de kilometri de municipiul Iaşi. Din informaţiile apărute, proiectul va fi realizat în ura unui parteneriat între Electrometraj, firmă cu capital românesc, şi societăţi din conglomeratul energetic DTEK. Acesta din urmă este deţinut de către Rinat Ahmetov, care este cunoscut ca fiind cel mai bogat om din Ucraina. În prezent, averea acestuia este estimată la nu mai puţin 4.3 miliarde de dolari.

Conform proiectului, firma din România ar urma să se ocupe de infrastructura de suprafaţă şi subterat. Astfel, se estimează că investiţia va fi finalizată într-un timp foarte scurt, până în luna septembrie a anului 2023. De menţionat este faptul că investiţia va fi făcută de către miliardarul din Ucraina, anunță adevarul.ro.

Lucrările care fac obiectul contractului sunt o reţea de lnii electrice subterane de 35 kV necesară pentru colectarea energiei de la generatoare până la staţia de conexiune la sistemul energetic naţional, fundaţiile pentru cele zece turbine eoliene care se vor monta în cadrul proiectului, platformele pentru depozitarea echipamentelor, platformele pentru calarea macaralelor de mare tonaj şi drumurile de acces şi cele interioare ale parcului eolian.

În momentul de faţă, DTEK Group mai lucrează în parteneriat cu o firmă din România, în cadrul unei investiţii în judeţul Mureş, localitatea Glodeni. Acolo, până la finalul anului 2024, ar urma să fie construit un parc solar de 65 MW.

Rinat Ahmetov este şi patronul clubului de fotbal Șahtior Donețk, una dintre cele mai importante şi puternice echipe de fotbal din Ucraina, cu rezultate notabile la nivel european.

Știripesurse

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.