Reteaua Corect

Ce zice SIE despre cazul City Insurance

Scris de newsreporter in 24 septembrie 2021 la 11:34, in Business. 411 vizualizari Intra in discutie TaguriCity Insurance, sie shortlinkhttp://crct.ro/nyt6

SIE susține că întreprinderea de verificări privind conturile City în Elveţia nu intră în sfera de competenţă a instituţiei, această ocupându-se cu obţinerea de informaţii din străinătate referitoare la siguranţa naţională, scrie ZF.

City Insurance, cel mai mare asigurător de pe piaţa locală, aflat în prezent sub lupa procurorilor, rămas fără autorizaţie de funcţionare, a stârnit întrebări privind modul în care ASF a verificat contul companiei, frecvent prezentat cu sume de bani în ultimii patru ani, dar care s-a dovedit inexistent.

Ziarul Financiar a trimis solicitări principalelor instituţii din România precum BNR, SRI, SIE, Oficiul Naţional de Prevenire şi Combatere a Spălării Banilor, privind existenţa sau nu a unor investigaţii amănunţite solicitate de ASF în cazul City Insurance la diverse instituţii, inclusive privind verificarea extrasului de cont prezentat de City Insurance prin care a invocate sume existente într-un cont la o bancă din Elveţia.

Întrebaţi ZF s-au făcut demersuri sau dacă ASF a trimis solicitări privind demararea unor verificări la contul City Insurance, în care se invoca existenţa unor bani pentru capitalul companiei, SIE a răspuns că aceste verificări nu intră în competenţa legală stabilită instituţiei.

“Vă comunicăm faptul că Serviciul de Informaţii Externe este organul de stat specializat în obţinerea, din străinătate, a informaţiilor referitoare la securitatea naţională, sens în care întreprinderea verificărilor semnalate nu intră în sfera de competenţă legal stabilită instituţiei noastre. Totodată, precizăm că, în conformitate cu dispoziţiile Legii nr. 1/1998, activitatea Serviciului este clasificată secret de stat şi se desfăşoară, pe toate domeniile din aria de responsabilitate, în deplin respect faţă de cadrul legal în vigoare, fiind centrată pe apărarea securităţii naţionale şi promovarea intereselor României”, au spus reprezentanţii SIE.

ZF

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.