Reteaua Corect

Ce vrea OMV să facă cu gazele din România

OMV afirmă că renunţarea la cărbune va duce la creşterea cererii de gaze, astfel încât dorește să "hrănim" reţelele europene cu gaze din Norvegia şi România, scrie Ziarul Financiar.

OMV, acţionarul majoritar al Petrom, unicul producător de petrol şi gaze din România, are un plan de investiţii de un miliard de euro pentru 2025 în rafinăriile Schwechat, Burghausen şi Petrobrazi, scopul fiind de a realiza produse petrochimice cu valoarea adăugată, dar şi combustibil pentru aviaţie.

Ca tendinţă, grupul austriac se bazează pe creşterea cereii de gaze naturale la nivel european, mai ales în contextul tranziţiei de la cărbuni spre tehnologii mai curate în producţia de energie.

"În acest context, scopul OMV este de a deveni un jucător important din Nord-Vestul până în Sud-Estul Europei. Vânzările de gaze ar trebui să ajungă la peste 20 de miliarde de metri cubi până în 2025. Astfel, planurile OMV sunt de a ajunge la o cotă de piaţă de 10% în Germania până în 2025. Celelalte planuri prevăd alimentarea reţelelor europene cu gaze din Norvegia şi România", se arată în documentele OMV.

Principalele zone care vor contribui la creşterea producţiei de hidrocarburi a OMV sunt Rusia şi perimetrul Neptun, din Marea Neagră.

"Producţia noastră de gaze va creşte şi de aceea trebuie să ne formăm de pe acum pieţele", a spus Rainer Seele, CEO OMV.

1.

Tăriceanu dă speranțe în problema gazelor românești de la Marea Neagră

Publicat in 13 martie 2018 la 10:54

Președintele ALDE și al Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a dat luni seară, în cadrul unei intervenții la România TV, semnale că a “recepționat” mesajul despre problema petrolului si gazelor offshore din Marea Neagră, pe care țara noastră este la un pas să le cedeze pentru totdeauna pe mai nimic unor companii străine, scrie pe Facebook avocatul Dan Chitic, cel care a semnalat de altfel opiniei publice această situație.

2.

O mega-hoție greu de măsurat

Publicat in 12 martie 2018 la 12:47

Acest editorial este despre cea mai mare hoție din întreaga istorie a României. Și totodată despre cel mai grav atentat la siguranța națională. Totul se pune la cale și se săvârșește sub ochii noștri. Și, firește, sub ochii autorităților politice, administrative, judiridice și morale din această societate. Jaful este estimat la 1500 de miliarde de euro.

3.

Dan Chitic îi oferă lui Dragnea soluția privind resursele din Marea Neagră

Publicat in 10 martie 2018 la 17:21

Avocatul Dan Chitic, care a tras zilele trecute un puternic semnal de alarmă cu privire la situația resurselor românești de gaze naturale de la Marea Neagră, a comentat sâmbătă afirmațiile făcute la Congres de președintele PSD, Liviu Dragnea pe această temă, el oferindu-i acestuia inclusiv o soluție cât se poate de simplă: ”să retragă din Parlament proiectul de lege PL408/2017!”

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.