Reteaua Corect

Ce si cum misca in online, monitorizat pe Social Media Insight

In cazul in care cautati luminita prin hatisurile online-ului nostru, ce, la o adica, poate semana si cu o corporatie, modulul Social Media Insight, recent dezvoltat de TreeWorks pentru ZeList Monitor, va da toate raspunsurile.

Social Media Insights pentru ZeList Social Media Insights pentru ZeList

Adevarul este ca nu m-am gandit niciodata la onlineul nostru cel de toate zilele ca la o corporatie, dar dupa ce am citit postarea nebuloasei, inclin sa-i dau dreptate.
I-am ascultat sfatul si mi-am imaginat ca biroul e  blogul, deadline-ul e campania la care lucrez... "si o sa vedeti - scrie bloggerul de voie, PR de nevoie, daca intelegeti ce vreau a zice - ca fiecare dintre noi, onlinerii astia, face parte dintr-o rotita corporatista care se misca in directia generala".
Chestiunea care se pune e - ca sa o mai parafrazez o data, de doua ori - care e directia, cine ne sunt liderii, care sefii si cine cade in umbra uitarii.
Faza e ca, din 16 iunie, exista un raspuns la fiecare dintre chestiunile tocmai insiruite mai sus. TreeWorks a lansat modulul Social Media Insight, din care poti sa afli tot ce misca. Sau sta. Pentru ca ZeList Monitor urmareste peste 63.000 de bloguri, peste 50.000 de conturi de Twitter si 1200 de surse online media, peste 2.000 grupuri publice Facebook, peste 15.000 de pagini publice Facebook, precum si cele mai importante forumuri din online-ul romanesc.
Si asa poti vedea care sunt blogurile si posturile cele mai comentate, care au cele mai multe trackback-uri, topul celor mai twitter-ite ori Face-uite. O poti lua si pe directia nisei care te intereseaza, ca sa-ti plasezi campania online la punctul dorit dupa ce el e ochit. Si sa-i contabilizezi impactul.
Informatiile oferite de Zelist sunt rezultatul urmaririi si monitorizarii permanente a canalelor de comunicare online si vin in ajutorul celor pentru care este necesar sa fie in permanenta la curent cu ce se intampla in zona online si sa afle ce si cum se misca in social media, care sunt tendintele, ce subiecte prezinta interes, care sunt vectorii de opinie, cand si unde e indicat sa plaseze o campanie online. De altfel, platforma ZeList Monitor se adreseaza in special corporatiilor si agentiilor de comunicare.

Modulul Social Media Insights este format din trei capitole distincte si anume Overview, ce ofera informatii despre evolutia blogosferei, twittosferei, activitatea paginilor publice de Facebook si evolutia lunara a numarului de articole din presa online, Niches, care prezinta cele mai importante bloguri din Romania in functie de cinci domenii principale: Stiri, Profesional, Relaxare, Entertainment, Cultura si Profiles, ce cuprinde informatii despre peste 1.500 de profile ale celor mai influente surse din social media si anume bloggeri, conturi Twitter si pagini Facebook.

ZeList, lansat in anul 2007 si dezvoltat de compania TreeWorks, este cel mai important top al blogosferei romanesti, clasamentul fiind calculat in baza unui algoritm ce determina importanta unui blog in functie de numarul de linkuri care trimit spre el si de importanta blogurilor din care provin respectivele linkuri. ZeList a fost premiat in cadrul diferitelor festivaluri ale Internetului romanesc: in 2008 a fost desemnat castigator la categoria Content Aggregation in cadrul Webstock, a primit premiul la Categoria Servicii Altele si premiul special Microsoft pentru Inovatie la Internetics, a fost ales castigator la categoria User`s best friend la RoNewMedia iar inl 2010, la Webstock Awards, componenta sa ZeList Monitor a urcat pe primul loc la sectiunea Utility.

Dana OLARIU

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.