Reteaua Corect

Ce mai învaţă executivii la programele de MBA

Managementul inovării, un concept menit să genereze venituri din proiectele inovative din organizaţii devenit popular cu precădere în ultimii ani, a ajuns să fie o preocupare constantă a executivilor de top, care învaţă la programele de tip MBA cum să acorde mai multă autonomie angajaţilor care nu au funcţii manageriale, scrie Ziarul Financiar.

“Managementul inovării introduce o abordare nouă în management, care este complet diferită de cele existente. Aceasta se bazează pe responsabilizarea angajaţilor la un nivel fără precedent şi implică o descentralizare radicală. Când este comparat cu alte tipuri de inovaţii din companii, managementul inovării se remarcă prin faptul că are o contribuţie semnificativă la dezvoltarea avantajelor competitive şi sustenabile”, a spus Stelios Kehaghias, Director of Training & Development /Industrial Liaison of the Executive Development Centre în cadrul şcolii de afaceri City College, International Faculty of the University of Sheffield. 

Unul dintre efectele pe care le are aplicarea noţiunilor de management al inovării în organizaţii este reducerea costurilor cu angajaţii din management şi creşterea nivelului de loialitate din organizaţie. “Întrucât sunt mai puţini manageri în organizaţie într-o abordare de management al inovării, costurile sunt reduse, iar companiile au astfel posibilitatea de a-şi plăti mai bine angajaţii de pe nivelurile mai joase. 

Angajaţii care au libertatea de a acţiona într-o companie manifestă un nivel mai ridicat de iniţiativă şi au ocazia să îşi atingă astfel potenţialul creativ”, a mai spus Stelios Kehaghias. Prin urmare, a adăugat el, această nouă abordare creşte nivelul de satisfacţie a angajaţilor, ceea ce se transpune într-un grad mai ridicat de loialitate din partea acestora. 

Aplatizarea ierahiilor şi creşterea transparenţei din organizaţii este şi una dintre cerinţele noilor generaţii de angajaţi, care sunt mai interesaţi de roluri care să le aducă împlinire profesională, conformă cu valorile lor. De aceea, subiectul managementului inovării a devenit o temă preferată şi solicitată de executivii de top, care învaţă ABC-ul acestui tip de abordări în programele de educaţie managerială.

“Programul de MBA al Sheffield University contribuie la dezvoltarea abilitaţilor manageriale prin oferiea unei mai bune înţelegeri a proceselor teoretice, a abordărilor de management noi şi inovative şi a celor mai bune practici prin care managerii pot evalua şi aplica noile tehnici în funcţie de nevoile din organizaţiile în care activează”.

 
Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.