Reteaua Corect

Ce directive europene în materie de taxare intră în vigoare în 2019

Scris de newsreporter in 02 ianuarie 2019 la 13:00, in Business. 29 vizualizari Intra in discutie Taguri2019, directive europene, in vigoare, legislatie, românia, taxare, UE shortlinkhttp://crct.ro/ntOq

Dincolo de modificările fiscale anunţate de Guvern la finalul anului 2018, anul 2019 va aduce o serie de directive europene care se vor transpune în legislaţia românească. Printre acestea se află, de exemplu, legislaţia care prevede ca profiturile multinaţionalelor să se impoziteze în ţara în care au fost generate, scrie Ziarul Financiar.

Până la sfârşitul anului 2019 ar trebui implementată în legislaţia naţionala directiva europeană privind raportarea către autorităţile naţionale a aranjamentelor transfrontaliere de planificare fiscală şi schimbul automat al acestor informaţii între autorităţile din statele membre, spun experţii în taxe.

”Deşi în discuţiile cu mediul de afaceri autorităţile române nu au indicat o grabă în acest sens, este posibil ca în 2019 să fie ratificată în România Convenţia Multilaterală pentru implementarea în cadrul tratatelor fiscale a măsurilor legate de prevenirea erodării bazei impozabile şi a transferului profiturilor, ce reprezintă implementarea planului BEPS iniţiat de Organizaţia pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică de combatere a erodării bazei impozabile şi a transferului profiturilor”, a explicat Lucian Barbu, Tax Partner în cadrul departamentului de consultanţă fiscală al casei de avocatură NNDKP.

Într-adevăr, de câţiva ani, Organizaţia pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică (OECD) a analizat aspectele care stau la baza erodării bazei fiscale şi a împărţirii profiturilor şi a pregătit un set de recomandări care urmează să fie implementate inclusiv în legislaţia românească (aşa-numitul proiect BEPS- Base Erosion and Profit Shifting). Astfel, multinaţionalele vor fi nevoite să aloce corect profiturile în funcţie de jurisdicţiile fiscale în care operează, iar pentru ca acest lucru să se întâmple este nevoie de transparentizare şi de adaptarea legislaţiei.

Totodată, a mai spus Lucian Barbu, din 2019 se mai transpune în legislaţia locală şi o parte din altă directivă europeană, care vizează prestatorii de servicii pe cale electronică.

”De la 1 ianuarie 2019 se transpune o parte din Directiva 2017/2455/CE, conform căreia prestatorii de servicii pe cale electronică, telecomunicaţii şi radio&TV către persoane neimpozabile din alte state UE în valoare anuală mai mică de 10.000 de euro au posibilitatea să opteze pentru aplicarea TVA din România în loc de TVA din statul membru al beneficiarului”, a mai spus Lucian Barbu.

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.