Reteaua Corect

Ce ar trebui să facă România ca să reînvie economia? Răspunsurile antreprenorilor români

Scris de newsreporter in 07 aprilie 2020 la 10:06, in Business. 395 vizualizari Intra in discutie Taguriantreprenori, economie, românia shortlinkhttp://crct.ro/nvVp

În fiecare zi căutăm răspunsul la întrebarea „Cum reînviem economia”? Îi întrebăm pe antreprenori, pentru că ei sunt pilonul economiei, scrie Ziarul Financiar. Ce vor antreprenorii de la stat?

Antreprenorii vor ca statul să prioritizeze situaţia economică a României. Cu toţii trebuie să luptăm, ca economia să funcţioneze în continuare. Statul trebuie să găsească o modalitate ca oamenii să lucreze în continuare.

Feliciu Paraschiv, proprietar Paco Supermarket, este de părere că statul nici înainte de pandemia nu a ştiut să îşi gestioneze resursele, astfel încât la sfârşitul anului, românul să producă mai mult decât consumă.

„România ar trebui să continue să funcţioneze economic. Asa ar trebui să fie prioritatea maximă a statului. Trebuie să găsească o modalitate ca să se lucreze în continuare, pentru ca firmele să se mişte. Statul nici în vreme bună nu a ştiut să îşi gestioneze resursele, astfel încât, la sfârşitul anului, când tragem linie, tu să produci mai mult decât consumi”.

Matei Păun, Managing Partner Black Sea Fund, vrea ca guvernul să înlocuiască pierderile de profil şi de venit la nivel de cetăţean şi la nivel de firme. România trebuie să îşi menţină capacitatea productivă a economiei, pentru a menţine capacitatea antreprenorială. Doar aşa ne vom putea reveni cât mai repede.

„Cel mai important lucru pe care ar putea să îl facă guvernul este de a înlocui pierderile de profituri şi de venituri la nivel de cetăţean şi la nivel de firme”.

Vivian Diaconescu, fondator Blue Ocean Marketing, spune că este necesară existenţa mai multor echipe care să identifice problema şi să dezvolte o soluţie ca România să stopeze coronavirusul.

„Mie îmi este clar că tot ce avem nevoie este să stopăm şi să diminuăm acest focar de infecţie, iar partea aceasta nu se va realiza decât dacă există echipe care identifică o problemă şi dezvoltă o soluţie de la cap la coadă”.

Ziarul Financiar

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.