Reteaua Corect

Campanie de boicotare a plății facturilor la energie, în Marea Britanie

Scris de newsreporter in 07 septembrie 2022 la 09:39, in Business. 338 vizualizari Intra in discutie Taguriboicot, camnpanie, energie, facturi, Marea Britanie, petitie shortlinkhttp://crct.ro/nA89

O petiţie de boicotare a plăţii facturilor de energie capătă amploare în Marea Britanie, în timp ce ţara se confruntă cu o criză tot mai gravă a costului vieţii, transmite CNBC, potrivit Ziare.com.

Până marţi, mişcarea Don’t Pay a adunat peste 170.000 de semnatari, care s-au angajat să-şi anuleze plăţile de debit direct către companiile energetice, pe 1 octombrie, când facturile gospodăriilor vor creşte vertiginos.

Organizatorii campaniei spun că susţinătorii îşi vor pune în aplicare angajamentul dacă un total de 1 milion de semnături vor fi adunate înainte de termenul limită din octombrie.

Guvernul a numit mişcarea iresponsabilă, avertizând că ar putea costa consumatorii şi mai mulţi bani din cauza plăţilor întârziate.

Mişcarea Don’t Pay nu a răspuns imediat solicitării de comentarii a CNBC. Cu toate acestea, într-o declaraţie pe site-ul său, a spus că această campanie este concepută pentru a obţine ”o pârghie” temporară şi pentru a încuraja sprijinul guvernului. De asemenea, a mai spus că persoanele care efectuează plaţi în avans nu ar trebui să ia parte, deoarece sursele lor de alimentare ar putea fi întrerupte.

Autoritatea de reglementare a energiei din Marea Britanie, Ofgem, a anunţat luna trecută că îşi va majora plafonul principal pentru facturile interne de energie cu 80%, din octombrie, ducând plata medie anuală a gospodăriilor la 3.549 lire sterline de la 1.971 lire sterline.

Măsura vine în timp ce pieţele globale de energie sunt supuse unei presiuni continue în urma invadării Ucrainei de către Rusia şi a limitelor de aprovizionare care rezultă.

Activiştii pentru drepturile consumatorilor au avertizat că creşterea va lăsa milioane de britanici în imposibilitatea de a-şi plăti facturile pentru gaze şi electricitate în această iarnă, cei mai vulnerabili fiind cel mai grav afectaţi.

End Fuel Poverty Coalition estimează că anul acesta 12 milioane de gospodării (42%) din Marea Britanie se vor confrunta cu sărăcia energetică, definită în linii mari ca incapacitatea de a-şi încălzi sau răci casele în mod adecvat.

Într-adevăr, într-un studiu recent, grupul de campanie a descoperit că proprietarii de case din Marea Britanie vor trebui acum să câştige un minim de 62.686 de lire sterline (72.000 de dolari) pentru a evita stresul cauzat de combustibil în această iarnă – de trei ori cifra de 20.586 de lire sterline pentru octombrie 2019.

”Populaţia cere să aibă căldură în această iarnă şi trebuie să vedem mai mulţi bani de urgenţă pentru oameni în această iarnă, finanţare pentru a-i ajuta pe toţi să-şi reducă facturile, cu o izolare mai bună şi o trecere rapidă de la gaze scumpe la energie regenerabilă mai ieftină”,a declarat un purtător de cuvânt al Coaliţiei End Fuel Poverty.

”Fără o acţiune urgentă a guvernului, impactul nivelului în creştere al sărăciei energetice asupra naţiunii noastre va fi profund şi devastator”, a mai spus acesta.

Primierul Marii Britanii, Liz Truss, este acum sub presiune să anunţe noi măsuri de ajutor energetic – şi rapid. În orele următoare victoriei lui Truss de luni, semnatarii campaniei Don’t Pay au crescut cu aproximativ 10.000.

Guvernul a anunţat în luna mai un pachet de măsuri de 15 miliarde de lire sterline, inclusiv o reducere de 400 de lire sterline la toate facturile la energie. Cu toate acestea, activiştii au susţinut că este nevoie de mai mult sprijin, deoarece preţurile continuă să crească.

Truss, la rândul ei, a spus că va anunţa un nou sprijin, într-o săptămână de la preluarea mandatului, deşi, până acum, nu a oferit detalii.

Măsurile ar putea avea o valoare de până la 100 de miliarde de lire sterline, inclusiv îngheţarea plafonului de preţ pentru gospodăriile medii, la 1.971 de lire sterline.

Analiştii din piaţă spun că acest lucru ar putea ajuta într-o anumită măsură să uşureze plata facturilor pentru britanici în această iarnă, contribuind, de asemenea, la reducerea ratei vertiginoase a inflaţiei, de 10,1%, din Regatul Unit.

”O astfel de îngheţare a preţurilor ar face o diferenţă majoră pentru inflaţie”, a scris Holger Schmieding, economist-şef la Berenberg Bank, într-o notă de cercetare publicată marţi, prezicând că ar putea scădea inflaţia cu 3 puncte procentuale în trimestrul 4 al anului 2022.

Ziare.com

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.