Reteaua Corect

Câştigătorii anului 2020: Fabricile de electrocasnice

Scris de newsreporter in 17 ianuarie 2021 la 10:56, in Business. 297 vizualizari Intra in discutie Taguri2020, electrocasnice, fabrici, românia shortlinkhttp://crct.ro/nxfw

Fabricile de electrocasnice au lucrat la foc continuu pentru a face faţă cererii tot mai mari din partea consumatorilor, care au stat acasă şi au investit în bunuri pentru locuinţă. România produce anual electrocasnice de peste 7 mld. lei, scrie ZF.

România a produs în 2019, ultimul an pentru care există date publice, electrocasnice de aproape 7 mld. lei, piaţa crescând cu 6% faţă de anul anterior, dar fiind de patru ori mai mare decât în urmă cu un deceniu ♦ În 2020, un an marcat de pandemia de COVID-19, această piaţă a crescut din nou pe fondul schimbării comportamentului de consum, mai exact pe fondul orientării bugetelor dinspre călătorii şi ieşiri la restaurant către bunuri pentru propriul confort şi propria locuinţă, unde oamenii au petrecut tot mai mult timp.

„Suntem o industrie norocoasă, iar în cazul nostru e cerere mare pentru brandurile din grup (Beko, Grundig sau Arctic – n.red.). Deşi e a doua cea mai mare fabrică de frigidere din Europa şi cea mai mare din UE, capacitatea de producţie de la Găeşti, Dâmboviţa, nu mai e suficientă. Am început deja un nou proiect de investiţii pentru a creşte capacitatea cu 10%. E un proiect ce trebuie implementat urgent pentru că în pofida pandemiei, pieţele cresc puternic“, spunea la finalul anului trecut spune Ragıp Balcıoglu, CCO al Arcelik Group, proprietarul Arctic.

Grupul turc Arcelik are în România două fabrici, una de frigidere la Găeşti şi o alta de maşini de spălat la Ulmi, ambele în judeţul Dâmboviţa. Fabrica din Ulmi a fost inaugurată în 2019 după o investiţie de peste 100 mil. euro, o parte din bani fiind ajutor de stat. Acum, turcii investesc în creşterea producţiei de la Găeşti cu 10% pentru a face faţă cererii mari de produse electrocasnice. Această fabrică este deja a doua cea mai mare unitate de producţie de frigidere din Europa şi cea mai mare din UE. Întreg businessul din România al Arcelik este operat pe o singură firmă, care a avut afaceri de peste 2,5 mld. lei în 2019, ultimul an pentru care există date publice.

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.