Reteaua Corect

Câte mașini și biciclete cumpără românii

Scris de newsreporter in 31 august 2018 la 10:07, in Business. 74 vizualizari Intra in discutie Taguri2017, biciclete, cumparat, masini, romani, românia shortlinkhttp://crct.ro/nte9

Românii au cumpărat în 2017 620.000 de maşini pe care au cheltuit 3,8 mld euro şi 450.000 de biciclete pe care au dat 90 mil. euro, scrie Ziarul Financiar.

În România se vând anual circa 450.000 de biciclete la un preţ mediu de 200 de euro bucata, ceea ce înseamnă că local consumatorii cheltuie anual 90 mil. euro pe vehicule pe două roţi, ara­tă estimările ZF pe baza infor­maţiilor publicate anterior de Asociaţiei Industriei Euro­pene a Bicicletelor Colibi.

Numărul bicicletelor este în creştere pe fondul popu­la­ri­tăţii vehicu­le­lor pe do­uă roţi pe de-o par­te, şi pe fon­dul preocu­părilor pen­tru viaţă sănătoasă şi me­diu pe de altă parte. Totuşi nu­mărul de bi­ciclete cum­părate anual este în con­ti­nuare inferior celui al maşi­ni­lor în contextul în care se vând 120.000 de unităţi noi şi alte 500.000 second hand. La un preţ me­diu de 15.000 de euro pentru o maşină nouă şi 4.000 de euro pentru un autoturism second-hand, piaţa auto poate fi estimată la 3,8 mld. euro.

Diferenţele majore în valoare sunt date şi de faptul că românii cumpără printre cele mai ieftine biciclete din UE, faţă de un preţ mediu de peste 1.000 de euro, cât dă un olandez pe un astfel de produs. Volumele de vânzări sunt influenţate atât de numărul de locuitori al unei ţări, dar şi de apetenţa pentru bi­ci­clete şi de dezvoltarea infra­struc­turii de gen. Preţul pe de al­tă parte este influenţat şi de pu­terea de cumpărare a unei ţări şi de gradul ei de dezvoltare.

Totuşi, piaţa bicicletelor a atins un maxim instoric susţinut pe de-o parte de evo­luţia pozitivă a econo­mi­ei şi a consumului şi pe de alta de schim­barea mentalită­ţi­lor şi de preocuparea mai activă pentru mediu şi sănătate.

În acest context, în perioada 2008-2017 vânzările în volum (număr de unităţi) aproape s-au triplat, timp în care preţul mediu s-a dublat şi el. Şi totuşi, mai are până să-l depăşească pe cel al maşinilor. Diferenţele s-au redus însă, de la o bicicletă la trei autoturisme în 2008 (ultimul an de boom), la o unitate pe două roţi la 1,4 maşini anul trecut. Piaţa auto s-a schimbat şi ea însă, dat fiind că în 2008 două treimi din piaţă erau maşini noi, faţă de circa o cincime azi.

Continuarea pe ZFCorporate

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.