Reteaua Corect

Cât a cerut Ministerul Economiei de la Nuclearelectrica și Transgaz

Ministerul Economiei a solicitat Transgaz convocarea unei Adunări Generale Ordinare a Acţionarilor pentru aprobarea distribuirii sub formă de dividende a 171 de milioane de lei din sumele existente, potrivit unui document transmis miercuri către Bursa de Valori Bucureşti (BVB). Deasemenea, Ministerul Economiei a solicitat Nuclearelectrica aprobarea distribuirii sumei de 110 milioane de lei sub formă de dividende către acţionarii societăţii, plata urmând să fie făcută pe 3 noiembrie, transmite Mediafax.

„În conformitate cu prevederile art. 122 alin. (1) din Legea 24/2017 privind emitenţii de instrumente financiare şi operaţiuni de piaţă, SNTGN Transgaz SA informează pe toţi cei interesaţi asupra faptului că Ministerul Economiei, prin Departamentul pentru Privatizare şi Administrarea Participaţiilor Statului, în calitate de acţionar majoritar, în numele statului, al SNTGN Transgaz SA, a solicitat convocarea unei Adunări Generale Ordinare a Acţionarilor, având pe ordinea de zi aprobarea distribuirii sub formă de dividende a sumei de 171 milioane lei din sumele existente în soldul la 31.12.2016 al conturilor „alte rezerve” şi „rezultatul reportat”, în aplicarea prevederilor Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr. 29/2017 pentru modificarea art. 1 alin.(1) lit. g) din Ordonanţa Guvernului nr. 64/2001privind repartizarea profitului la societăţile naţionale, companiile naţionale şi societăţile comerciale cu capital integral sau majoritar de stat, precum şi la regiile autonome şi pentru modificarea art. 1 alin. (2) si (3) din Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului nr. 109/2011 privind Guvernanţa Corporativă a Întreprinderilor Publice”, se arată în documentul transmis miercuri către BVB.

Transgaz, operatorul tehnic al sistemului naţional de transport, este a treia companie listată, după Conpet şi Romgaz, care a anunţat că Ministerul Energiei i-a solicitat să vireze bani la bugetul statului sub formă de dividende.

Deasemenea, Ministerul Economiei a trimis două solicitări către Societatea Naţională Nuclearelectrica S.A. (SNN) pentru completarea ordinii de zi a Adunării Generale Ordinare şi Extraordinare a Acţionarilor stabilită pentru data de 28 septembrie 2017 sau 29 septembrie 2017.

Prima solicitare vizează „aprobarea distribuirii sumei de 110.000.000 lei, sub formă de dividende, în temeiul prevederilor art. II şi art. III din OUG nr. 29/2017, către acţionarii societăţii, proporţional cu participarea acestora la capitalul social al societăţii şi aprobarea datei plăţii dividendelor, respectiv 3 noiembrie 2017”, se arată în comunicatul transmis către BVB.

A doua solicitare efectuată de către minister vizează aprobarea demarării Fazei 1 a Strategiei pentru Proiectul de Retehnologizare a Unităţii 1 CNE Cernavodă.

Ministerul Energiei şi Fondul Proprietatea, cei doi acţionari ai Hidroelectrica, au aprobat miercuri plata unor dividende de 655 de milioane de lei, care urmează a fi virate în cel mult două săptămâni către bugetul de stat sub formă de „dividende speciale”, potrivit mai multor surse citate de ZF.

Ministerul a solicitat Transgaz convocarea unei Adunări Generale Ordinare a Acţionarilor pentru aprobarea distribuirii sub formă de dividende a 171 de milioane de lei din sumele existente, potrivit unui document transmis miercuri către BVB.

Anterior, instituţia a solicitat Conpet şi Romgaz să vireze bani la bugetul statului sub formă de dividende.

Premierul Mihai Tudose a declarat, marţi, că toate companiile de stat urmează să vireze la buget în avans sume sub formă de dividende neangajate în proiecte viitoare, la solicitarea Guvernului.

Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a precizat, marţi, că Guvernul le-a solicitat companiilor de stat să vireze la buget dividendele de anii trecuţi, nu să plătească în avans.

 

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.