Reteaua Corect

Câți bani au câștigat televiziunile românești în 2022: PRO TV, lider detașat

Au fost publicate bilanțurile financiare ale companiilor de televiziune care oferă românilor programe de știri, filme, sport și divertisment, anunță Știripesurse.

În cursul anului trecut, televiziunile au realizat venituri considerabile, dar nu atât de mari pe cât și-ar fi dorit proprietarii. În contextul anului 2022, marcat de crize suprapuse și inflație, televiziunile s-au confruntat cu creșteri ale prețurilor pentru publicitatea TV, scăderi ale audienței și o cerere tot mai mare din partea investitorilor publicitari care și-au dorit să-și promoveze brandurile, conform Libertatea.

Cele trei companii care dețin cele mai importante televiziuni din România, respectiv PRO TV SRL, Antena TV Group și Dogan Media International, au raportat vânzări și profituri semnificative la sfârșitul anului 2022, însă nu au înregistrat creșteri semnificative în comparație cu anul anterior.

PRO TV, profit record în anul 2022

Potrivit bilanțului de la Ministerul Finanțelor, compania Pro TV SRL, care deține licențele televiziunilor PRO TV, Pro Cinema, Acasă, Acasă Gold și Pro Arena, a înregistrat o cifră de afaceri de 192,8 milioane de euro în anul 2022. Aceasta reprezintă o creștere de 3,4% în comparație cu anul anterior. Calculând la cursul mediu de 4,93 lei pentru un euro în anul 2022, cifra de afaceri a companiei Pro TV SRL se traduce în aproximativ 950,2 milioane de lei.

Antena TV Group, compania care controlează televiziunile Antena 1, Happy Channel, Antena Stars și ZU TV, a înregistrat un profit de 27,8 milioane de euro în anul 2022. Acest rezultat reprezintă o scădere de 24% în comparație cu anul precedent. Totuși, afacerile grupului, deținut de familia Dan Voiculescu, au înregistrat o creștere de 3,6% în anul 2022, ajungând la suma de 120,7 milioane de euro.

Dogan Media International, o companie deținută de grupul Dogan din Turcia, care operează televiziunile Kanal D, Kanal D2 și radioul Impuls, a înregistrat un profit net de 12,6 milioane de euro în anul 2022. Acest rezultat înseamnă o scădere de 16% față de anul anterior. De asemenea, afacerile companiei au totalizat 49,9 milioane de euro în anul 2022, înregistrând o scădere de 7,8% față de anul 2021.

Conform informațiilor furnizate, firma Campus Media, care operează televiziunea de știri Digi24 și radiourile Digi FM, Pro FM și Dance FM, a înregistrat în anul 2022 o cifră de afaceri de 20,5 milioane de euro, în creștere cu 24% față de anul precedent. Profitul net înregistrat pentru același an a fost de 4 milioane de euro, reprezentând o creștere de 9,7% în comparație cu anul anterior.

Aleph News, compania controlată de Adrian Sârbu, pierderi de aproape 8 milioane de euro

Conform informațiilor furnizate, în anul 2022 B1 TV Channel a înregistrat pierderi de 11.500 euro la o cifră de afaceri de 3,5 milioane de euro. Companiile ABC Plus Media, care deține Național TV, și Publivol Creativ, care deține Metropola TV, au raportat, de asemenea, pierderi de -760.000 euro, respectiv -437.000 euro.

Aleph Media, firma care operează televiziunea Aleph News, creată de Adrian Sârbu, a încheiat anul 2022 cu pierderi de 7,94 milioane de euro și datorii de 29,5 milioane de euro, la o cifră de afaceri de 1,07 milioane de euro. Compania se află în prezent în insolvență, notează sursa mai sus menționată.

Știripesurse

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.