Reteaua Corect

Numărul chinezilor bogați a crescut de nouă ori în ultimul deceniu

Numărul persoanelor înstărite din China a crescut de aproape nouă ori în ultimul deceniu, pe măsură ce ritmul puternic de creștere înregistrat de a doua economie mondială a stimulat crearea de avuție, arată rezultatele unui studiu publicat marți, transmite Reuters, potrivit Agerpres.

Sursa imagine: rfi.ro

Potrivit unui studiu vizând avuția privată din China, elaborat de Bain Consulting și China Merchants Bank, în 2016 erau 1,6 milioane chinezi cu active investibile de cel puțin 10 milioane yuani (1,47 milioane dolari), față de 180.000 de persoane în 2006. De asemenea, valoarea totală a averilor private a ajuns la 165.000 de miliarde de yuani în 2016, după ce a crescut cu 21% anual în 2014-2016.

Aproximativ 120.000 de persoane înstărite aveau active investibile de cel puțin 100 milioane yuani, față de mai puțin 10.000 de persoane în 2016. Ponderea persoanelor înstărite cu investiții peste hotare a ajuns la 56% în 2017, față de 19% în 2011, dar procentul activelor investite peste hotare s-a stabilit după 2013. Primele destinații pentru investiții peste hotare sunt Hong Kong, SUA, Australia și Canada, chiar dacă popularitatea Hong Kong-ului a scăzut cu 18%, iar cea a SUA a scăzut cu 3% între 2015 și 2017.

Avuția privată a Chinei este concentrată în marile orașe și zonele de coastă, arată studiul, dar acum 22 de provincii chineze au cel puțin 20.000 persoane înstărite. Majoritatea respondenților declară că prioritățile lor sunt "păstrarea averii" și "moștenirea averii", în contrast cu 2009 când jumătate din persoanele înstărite intervievate au declarat că principalele lor obiective sunt "crearea de avere" și "calitatea vieții".

63% din chinezii înstăriți se bazează pe furnizorii de servicii financiare pentru administrarea activelor lor financiare și jumătate dintre ei utilizează serviciile de private banking oferite de băncile financiare.

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.