Reteaua Corect

Miliardarul Warren Buffett prezice o nouă pandemie mai grea decât COVID-19

Miliardarul Warren Buffett susține că pandemia de coronavirus „nu este cea mai gravă pe care ți-o poți imagina” și prezice una mai grea decât cea a COVID-19, deoarece, în ciuda lecțiilor pe care ni le-a lăsat această experiență, oamenii nu sunt pregătiţi să facă faţă unei provocări similare.

Săptămâna aceasta, în cadrul emisiunii „Buffett & Munger: A Wealth of Wisdom” a CNBC, CEO-ul Berkshire Hathaway a prezis că „va exista o altă pandemie”.

„Știm că există o amenințare nucleară, chimică, biologică și acum cibernetică. Fiecare dintre ele are posibilități groaznice”, a spus Buffett. „Nu pare să fie ceva cu care societatea să fie pe deplin pregătită să îi facă față”, a adăugat el.

Omul de afaceri, care ocupă locul nouă în clasamentul Forbes al miliardarilor, a dezvăluit că lecția principală pe care i-a dat-o coronavirusul este că lumea nu este pregătită să facă față situațiilor de urgență. „Am învățat că oamenii nu știu atât de mult pe cât cred ei. Dar ceea ce se poate  învăța cel mai mult este că pandemia poate fi prevăzută și că ceea ce am văzut acum nu este cel mai rău care poate fi imaginat”, a spus magnatul în vârstă de 90 de ani. „Societății îi este greu să se pregătească pentru situații îndepărtate, care sunt posibile și se vor întâmpla mai devreme sau mai târziu.”

Miliardarul a mai menționat că pandemia „nu s-a terminat”, dar că majoritatea companiilor le merge bine. În special, el s-a referit la companiile auto, pentru care, în opinia sa, virusul a fost „un succes fabulos pe care nu l-au anticipat”, reamintind că sectorul a înregistrat profituri record datorită redeschiderii și reducerii ofertei derivate din lipsa cipurilor.

Investitorul a recunoscut că nu a avut și momente de incertitudine financiară, deoarece nu știa ce se va întâmpla cu companiile sale BNSF Railway și NetJets. Cu toate acestea, în mijlocul haosului, el s-a concentrat pe sprijinirea altor companii, astfel încât acestea să nu fie nevoite să recurgă la ajutorul guvernului pentru a supraviețui.

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.