Reteaua Corect

Marile puteri economice ale lumii se intalnesc azi la Roma

Liderii Frantei, Germaniei, Italiei si Spaniei se vor intalni la Roma, vineri, pentru a gasi o solutie comuna in rezolvarea crizei din zona euro. Cancelarul german Angel Merkel se afla sub presiunea de a face unele concesii.

Sursa imagine: dw.de

La intalnire Merkel a fost asteptata sa apere politica Berlinului de austeritate si sa se opuna raspunderii in comun intre statele zonei euro.

Mini-sumitul reuneste liderii celor mai mari patru economii din zona euro inainte de marele Summit european ce va avea loc pe 28 si 29 iunie acest an.

Prim ministrul italian, Mario Monti, a fost asteptat sa se prezinte inca odata ca mediator intre cancelarul Merkel, presedintele francez Hollande si prim ministrul spaniol Mariano Rajoy.

In aceasta saptaman, in paralel cu summit-ul G20, Monti a propus ca membrii zonei euro sa acorde o atentie deosbita fondului de salvare de 500 de miliarde de euro, Fondului European de Stabilitate Financiara si Mecanismului European de Stabilitate pentru a cumpara obligatiuni Guvernamentale.

In timp ce Parisul si Madridul au fost deschise ideii, ministrul de externe al Italiei, a declarat, joi, ca Berlinul a ramas neconvins.

Au fost lansate, de asemenea, apeluri pentru Germania, pentru a-si schimba calea, din partea sefului FMI, Christine Lagarde, joi.

Lagarde a declarat ca zona euro ar trebui sa ia in considerare facilitarea abordarii austeritatii, care a fost pana acum sustinuta de Angela Merkel.

Ea a cerut, de asemenea, liderilor sa ia in considerare datoriile emitente si a subliniat ca zona euro trebuie sa ofere suport direct bancilor cu probleme, mai degraba decat sa se canalizeze pe situatia guvernelor pline de datorii.

Concret, Lagarde a criticat planurile de salvare a sectorului bancar spaniol prin imprumutarea de bani Madridului, preferand ca banii sa fie acordati direct bancilor.

Propunerile au creat nervozitate pe pietele financiare.

“Noi vedem in mod clar tensiuni suplimentare si stres acut aplicat atat pentru banci cat si emitentilor suverani din zona euro. In mod clar preferinta FMI-ului … este de a incerca sa sparga aceasta bucla negativa intre banci si suverani,” a declarat joi, tarziu, Lagarde.

Intrebata daca Germania va fi de acord cu sugestiile sale, Lagarde a raspuns: “Speram cu certitudine ca intelepciunea va prevala.”

Joi, doi auditi independenti, numiti de guvernul spaniol, au aratat ca, creditorii au nevoie de o recapitalizare de pana la 62 de miliarde de euro.

Partenerii din zona euro au declarat, deja, ca pot oferi mai mult de 100 de miliarde de euro.

 

Sursa: Deutsche Welle

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.