Reteaua Corect

Japonia va aplica tehnologia bitcoin la serviciile administrative on line

Guvernul japonez va utiliza"blockchain", tehnologia ce stă în spatele monedei digitale bitcoin, pentru serviciile administrative on line pentru cetățeni și companii, cu scopul de a îmbunătăți securitatea și a reduce costurile, relatează agenția EFE, conform Agerpres.

Sursa imagine: capital.ro

Ministerul de Interne și Comunicații din Japonia va începe să testeze pe parcursul acestui an un sistem de procesare a datelor bazat pe acest protocol, și, din 2018, preconizează să îl folosească la scară mai largă pentru servicii precum gestiunea administrativă și fiscală prin intermediul Internetului, conform cotidianului Nikkei.

Sistemul de date cunoscut drept "blockchain" permite procesarea informațiilor într-o manieră sigură și este tot mai utilizat de către entitățile financiare și companii, la nivel mondial, cu diverse scopuri.

Înmagazinarea și procesarea datelor într-o formă descentralizată oferă o protecție împotriva atacurilor cibernetice mai ridicată față de serverele centralizate convenționale, care sunt obligate să recurgă la sisteme scumpe de securitate, au precizat, pentru Nikkei, surse din Guvern.

Executivul nipon prevede, de asemenea, să aplice în viitor "blockchain" și în cazul licitațiilor publice și, în plus, sprijină utilizarea sa în sectorul privat, conform acelorași surse.

Experții preconizează că această tehnologie inovatoare, concepută în 2008 drept element central al bitcoin de "părintele" monedei virtuale, Satoishi Nakamoto, ar putea fi aplicată și la sistemele de conducere automată a vehiculelor, la managementul centralelor energetice sau al altor infrastructuri.

Japonia s-a situat în avangarda mondială în ceea ce privește recunoașterea legală a bitcoin și promovarea utilizării acesteia, aprobând, în aprilie, un act normativ de reglementează criptomonedele drept modalitate de plată, măsură căreia i se va fi adăuga din iulie scutirea de la plata impozitului pentru astfel de tranzacții.

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.