Reteaua Corect

Grupul Toyota, detronat de Volkswagen în 2016

Grupul auto japonez Toyota, care domină de mai mulți ani industria auto mondială, a anunțat luni o creșterea ușoară a vânzărilor în 2016, până la 10,175 milioane vehicule, ceea ce plasează grupul nipon în urma rivalului german Volkswagen, care anterior a informat că anul trecut a vândut un număr record de 10,3 milioane autovehicule, informează AFP, potrivit Agerpres.

Sursa imagine: autostrada.md

Grupul Toyota, care regrupează patru mărci — Toyota, Lexus, Daihatsu Motor Co (mini-vehicule) și Hino Motors Ltd (camioane) — nu a înregistrat anul trecut decât o creștere de 0,2% a vânzărilor la nivel mondial, ca urmare a scăderii exporturilor spre America de Nord, cea mai mare piață a sa, în timp ce pe piața din China a fost devansat de Volkswagen.

Grupul american General Motors, numărul trei mondial în 2015 cu 9,8 milioane vehicule vândute, nu a comunicat încă cifrele pentru 2016 însă este posibil ca GM să raporteze vânzări comparabile cu alianța Renault-Nissan. Constructorul japonez Nissan a anunțat luni că anul trecut a vândut 5,6 milioane vehicule iar anterior partenerul francez Renault a raportat vânzări record de 3,18 milioane vehicule. Dacă la vânzările Renault-Nissan se adaugă și livrările Mitsubishi Motors (aproximativ un milion de unități pe an) de la care Nissan a achiziționat anul trecut o participație de 34%, alianța Renault-Nissan, care include de asemenea și Avtovaz, cel mai mare constructor auto rus, se apropie de vânzări anuale de 10 milioane de vehicule.

Ultima dată când Toyota a căzut pe locul secund în topul celor mai mari constructori auto a fost în 2011, când un cutremur urmat de un tsunami a devastat nord estul Japoniei și a afectat grav operațiunile constructorului auto nipon.

Volkswagen a preluat poziția de cel mai mare constructor auto mondial după o dominație de patru ani a grupului Toyota, în pofida scandalului manipulării emisiilor poluante. Volkswagen face obiectul unor investigații în mai multe țări, după ce a recunoscut că a echipat 11 milioane de vehicule vândute la nivel mondial cu un soft care falsifică rezultatele testelor antipoluare ale motoarelor diesel.

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.