Reteaua Corect

Economia globala va exploda in urmatorii 40 de ani. China si SUA vor conduce mega-boomul mondial

Banca britanica HSBC prevede o expansiune economica globala fara precedent. Explozia economiei mondiale va avea loc, potrivit institutiei financiare, in urmatorii 40 de ani, pe fondul dezvoltarii tarilor emergente din Asia, Orientul Mijlociu si America Latina.

Sursa imagine: sxc.hu

In raportul "Lumea in 2050", realizat de banca britanica HSBC, citat de The Telegraph si preluat de Money.ro, se precizeaza ca, pe masura ce statele emergente isi vor atinge potentialul, cresterea economica va apasa si mai mult pe pedala de acceleratie. Potrivit aceleiasi surse,  economia globala se va tripla in urmatorii 40 de ani, pe fondul evitarii conflictelor armate sau a celor comerciale si depasirea limitelor resurselor alimentare si energetice, dar si asigurarea rezervelor necesare de apa. Astfel, conform estimarilor, Produsul Intern Brut (PIB), la nivel mondial, va creste, in medie cu 3% pe an, spre deosebire de rata anuala de 2%, din ultimul deceniu.

HSBC anticipa ca topul celor mai dezvoltate economii ale lumii va fi marcat de modificari radicale. Colosii mondiali vor fi China, cu un PIB de 24,6 trilioane de dolari, urmata indeaproape de SUA cu 22,3 trilioane de dolari, iar pe ultimul loc al podiumului,  la o distanta considerabila, va fi India, cu 8,2 trilioane de dolari.

Turcia va depasi Rusia in clasament, Egiptul, Rusia si Malaezia se vor pozitiona in top 20, in timp ce Brazilia se va mentine pe locul 7 in 2050, pe fondul scaderii ratei nasterilor si a sistemului educational neperformant. Raportul mai arata ca tarile musulmane ar putea inregistra, dupa multe secole, un boom economic. Potrivit previziunilor HSBC, si tarile anglo-saxone se vor mentine in cursa dezvoltarii financiare. Marea Britanie se va situa pe locul 6, depasind Italia si Franta, si va ameninta pozitia dominanta a Germaniei in Europa.

Coordonatorul raportului, Karen Ward, sustine ca demografia are un rol important in stabilirea pozitiilor in clasament, astfel ca fertilitatea scazuta va afecta din punct de vedere economic state precum Coreea, Singapore, Japonia, Germania, Polonia, Italia, Spania si Rusia. Totodata, din top 30 vor disparea tari ca Elvetia, Olanda, Suedia, Belgia si Austria.

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.