Reteaua Corect

Orasele spaniole se lupta pentru a deveni tomberoane nucleare

Scris de A E in 04 august 2010 la 12:24, in Business international. 143 vizualizari Intra in discutie Taguridepozit, deseuri nucleare, SPANIA shortlinkhttp://crct.ro/n5kc

Boom-ul constructiilor a fost timp de multi ani o sursa de locuri de munca si prosperitate in multe orase din Spania. Prabusirea economiei a impins insa rata somajului la peste 20% si a lasat sectorul bancar in agonie, stergand rapid toate beneficiile aduse de cresterea spectaculoasa a sectorului imobiliar.

Cu putine sanse de crestere, primarii mai multor orase spaniole spera acum sa readuca la viata economiile locale prin castigarea unui contract de 700 de milioane de euro, bani pusi la bataie de guvern pentru construirea primului depozit centralizat de deseuri nucleare.

''Privilegiul'' de a depozita deseurile provenite de la cele opt reactoare nucleare din tara este insa greu de castigat, noteaza Wall Street Journal. Pe de o parte, ministrul spaniol al industriilor a cerut ca orasele participante la competitie sa fie situate in apropierea unei centrale nucleare, dar numai trei din cei 13 concurenti au respectat aceasta regula.

De cealalta parte, organizatiile de protectie a mediului dar si unele autoritati regionale se opun construirii unui singur ''tomberon'' pentru toate deseurile. Reprezentantii Greenpeace sustin ca sistemul centralizat va crea pericolul unor accidente in timpul transportului si propun in schimb inchiderea progresiva a tuturor reactoarelor. Punctul de vedere este impartasit si de unele guverne regionale, care refuza sa auda de construirea depozitelor in ograda lor.

Din fericire pentru primarii oraselor aflate in competitie, parerea Greenpeace sau a autoritatilor regionale nu conteaza prea mult. In demersul lor, ei se bazeaza pe sprijinul puternic oferit de localnici. In conditiile in care castigarea contractului va aduce investii de 700 de milioane de euro in urmatorii 20 de ani si alte 7,8 milioane de euro anual din taxe, ca sa nu mai vorbim de sutele de locuri de munca ce vor fi create, sansa de a deveni un depozit de deseuri nucleare reprezinta solutia cea mai buna pentru a trece cu bine de criza.

A.E.

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.