Reteaua Corect

Banca centrală a SUA lansează cel mai negru scenariu: Tulpina indiană e o ameninţare pentru economie

Un oficial de top al Federal Reserve (FED – banca centrală a SUA) spune că răspândirea variantei Delta şi ratele mici de vaccinare din unele părţi ale planetei ameninţă ritmul de recuperare al economiei mondiale, evidenţiind ridicarea treptată a suportului monetar pentru economia americană.

„Cred că unul dintre cele mai mari riscuri constă în declararea unei victorii premature împotriva coronavirusului. Nu am scăpat de pandemie”, a declarat Mary Daly, preşedintele diviziei din San Francisco a Fed, scrie mediafax.ro.

Daly, membru al Comitetului Federal pentru Piaţă Liberă, notează eforturile de controlare a virusului din Japonia şi alte ţări. Numărul tot mai mare de infecţii şi ritmul încet al campaniilor de inoculare din alte state continuă să constrângă revenirea economică şi ar putea genera efecte negative asupra Statelor Unite, spune ea.

Declaraţiile lui Daly vin pe măsură ce randamentele bondurilor guvernamentale din SUA continuă să crească. Drept rezultat, randamentele titlurilor de trezorerie au scăzut considerabil, yieldul titlurilor pe 10 ani, un reper pentru costurile de finanţare la nivel pieţelor financiare mondiale, ajungând astfel la cel mai scăzut nivel din luna februarie. De asemenea, bursele globale au scăzut la sfârşitul şedinţei de tranzacţionare de joi.

Mai mulţi analişti au atribuit declinul de randamentelor titlurilor de trezorerie unor serii de factori tehnici. Însă există experţi care se tem că economia se va chinui să menţină ratele puternice de creştere din timpul redeschiderii, estimând între timp că ultimele creşteri ale inflaţiei vor dispărea destul de repede.

„Ştirile au fost destul de bune în Statele Unite, însă nu putem spune acelaşi lucru despre ştirile la nivel global. Pieţele răspund la toţi aceşti factori, iar bineînţeles că acest lucru ar putea scădea randamentele”, explică reprezentatul Fed.

Daly spune că nu există niciun dubiu că banca centrală va menţine planurile de politică monetară pe care le-a adoptat în august 2020, subliniind „păstrarea inflaţiei la 2%, aspect absolut obligatoriu” în contextul actual.

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.