Reteaua Corect

Avuția Marii Britanii a scăzut cu 1.500 de miliarde de dolari după Brexit, estimează Credit Suisse

Marea Britanie este cu 1.500 de miliarde de dolari mai săracă din cauza scăderii valorii lirei sterline după votul privind ieșirea din Uniunea Europeană, estimează banca elvețiană Credit Suisse într-un raport cu privire la avuția mondială publicat marți, informează Reuters, conform Agerpres.

Sursa imagine: business24.ro

De la referendumul din data de 23 iunie 2016, lira sterlină s-a depreciat cu aproximativ 16% în raport cu dolarul, ceea ce înseamnă că avuția Marii Britanii a scăzut semnificativ atunci când este calculată în dolari. În schimb, avuția Japoniei, a treia economie mondială, a înregistrat o creștere de 19% până la 24.000 de miliarde de dolari, grație aprecierii yenului în raport cu dolarul american. De asemenea, avuția SUA a crescut pentru al optulea an consecutiv ajungând la 85.000 de miliarde de dolari.

Potrivit calculelor analiștilor de la Credit Suisse, avuția Marii Britanii a scăzut cu 10% sau 1.500 de miliarde de dolari până la 14.000 de miliarde de dolari, iar această avuție este deținută de 49 de milioane de persoane adulte. De asemenea, Credit Suisse estimează că numărul milionarilor din Marea Britanie a scăzut cu 15% ca o consecință directă a Brexit-ului.

"Marea Britanie a avut un final foarte tumultos al perioadei iunie 2015-iunie 2016, cu un declin semnificativ al cursului de schimb și al bursei după votul privind ieșirea din UE. Perspectiva este foarte incertă, atât pentru economie cât și pentru avuția gospodăriilor", se arată în raportul Credit Suisse.

La nivel global, Credit Suisse estimează că avuția mondială a crescut cu 1,4% până la 256.000 de miliarde de dolari în perioada iunie 2015-iunie 2016, urmând ca până în 2021 să ajungă la 334.000 de miliarde de dolari. De asemenea, banca elvețiană prognozează că în următorii cinci ani la nivel mondial vor apărea 945 de noi miliardari ducând numărul lor total la aproape 3.000 de miliardari. "Peste 300 din noii miliardari vor fi din America de Nord. China ar urma să adauge mai mulți miliardari decât toate țările din Europa împreună, ceea ce va duce numărul total al miliardarilor din China la peste 420", se arată în raportul publicat marți.

În ceea ce privește numărul persoanelor cu o avere de cel puțin un milion de dolari, acesta a crescut la nivel mondial cu 596.000 până la 32,9 milioane. Japonia, SUA și Germania au fost responsabile pentru cel mai mare număr de noi milionari dar în următorii cinci ani țările care ar urma să înregistreze cel mai puternic ritm de creștere al milionarilor sunt China (73%), India, Australia și Canada.

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.