Reteaua Corect

4.000 de vaci transportate cu avionul în Qatar pentru aprovizonarea cu lapte

Tensiunile diplomatice dintre Qatar și țările vecine au determinat un investitor din Qatar să cheltuie opt milioane de dolari pentru a transporta cu avionul 4.000 de vaci Holstein în ideea de a pune la punct o fermă și a evita un colaps al aprovizionării cu lapte proaspăt, informează Bloomberg, conform Agerpres.

Sursa imagine: capital.ro

Compania aeriană Qatar Airways va avea nevoie de 60 de zboruri pentru a transporta cele 4.000 de vaci, fiecare cu o greutate de 590 de kilograme, pe care Moutaz Al Khayyat, președintele Power International Holding, le-a cumpărat din Australia și SUA. Ulterior vacile vor fi folosite pentru a acoperi cererea de lapte proaspăt și lactate în capitala Qatarului, Doha.

Până în urmă cu o săptămână cea mai mare parte din laptele proaspăt și produsele lactate pentru cei peste un milion de locuitori din Doha venea din Arabia Saudită. Însă în prezent Qatarul trece printr-o perioadă dificilă după ce Arabia Saudită, Bahreinul, Egiptul și Emiratele Arabe Unite au instituit o blocadă împotriva unei țări care cheltuie 500 de milioane de dolari pe săptămână pentru a construi stadioane și metrou înaintea Cupei Mondiale din 2022.

Blocada care a fost instituită începând din 5 iunie a forțat Qatarul, cea mai bogată țară din lume în funcție de Produsul Intern Brut per capita, să deschidă noi rute pentru importul de alimente, materiale de construcții și echipamente pentru industria sa de gaze naturale.

Moutaz Al Khayyat, a cărui principala afacere este o firmă care a construit cel mai mare mall din Qatar, a decis să își extindă afacerile din domeniul agriculturii cu o fermă amplasată la 50 de kilometri nord de Doha. Această fermă produce deja lapte și carne de oaie iar planurile vizând producția de lapte de vacă prevedeau că animalele să fie transportate pe mare. După ce Qatarul a fost ostracizat de statele vecine Moutaz Al Khayyat a decis să își accelereze planurile astfel că vacile vor fi transportate cu avionul pentru ca producția de lapte proaspăt să înceapă la finele acestei luni în loc de luna septembrie. Al Khayyat estimează că începând de luna viitoare ferma sa va putea să acopere o treime din necesarul de lapte al capitalei Doha.

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.