Reteaua Corect

Bursele europene, readuse pe linia de plutire

Creșterea prețului petrolului și a acțiunilor companiilor energetice aduce bursele europene pe linia de plutire, relatează Știripesurse.ro.

Bursele europene au crescut joi dimineaţă, sprijinite de redresarea acţiunilor companiilor energetice, pe fondul speranţelor unui armistiţiu în războiul preţurilor între Arabia Saudită şi Rusia, deşi se menţin temerile privind potenţialele pagube suferite de companii din cauza crizei provocată de pandemia de coronavirus (COVID-19), transmite Reuters, citată de Agerpres.

Indicele pan-European STOXX 600 înregistra un avans de 0,6%, iar indicele care include companiile din energie a urcat cu 3,7%.

Indicele principal FTSE 100 al Bursei de la Londra a urcat cu 0,5%, în timp ce titlurile Royal Dutch Shell şi BP înregistrau creşteri de peste 4%, după ce preşedintele american Donald Trump a declarat că se aşteaptă curând la un acord între Arabia Saudită şi Rusia pentru a încheia războiul preţurilor.

Acţiunile IAG (proprietarul British Airways) au urcat cu 1,7% după ce surse care au dorit să-şi păstreze anonimatul au declarat pentru Reuters că oficialii companiei aeriene discută cu sindicatele un plan ce vizează suspendarea a 32.000 de angajaţi, ca răspuns la efectele pandemiei.

Indicele FTSE MIB al Bursei de la Milano a înregistrat un avans de 0,51%, la 16.628,82 puncte, în timp ce indicele principal CAC 40 al Bursei de la Paris a urcat cu 0,15%, la 4.213,42 puncte.

Joi dimineaţă, cotaţia futures a barilului de petrol Brent a crescut cu 11,36%, la 27,55 dolari, în timp ce cotaţia futures a barilului de petrol 'light sweet crude' (WTI) a urcat cu 10%, la 22,34 dolari.

În primul trimestru din 2019 s-a înregistrat cel mai scăzut nivel al preţului ţiţeiului din ultimii 18 ani, după ce măsurile adoptate pentru stoparea răspândirii pandemiei de coronavirus (COVID-19) au redus cererea de ţiţei pe plan global, iar Arabia Saudită şi Rusia au intensificat bătălia pentru cota de piaţă.

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.