Reteaua Corect

Economiștii spun că proiectele lui Trump nu justifică creșterile record de pe bursă

Promisiunile președintelui Donald Trump în materie de politică economică nu justifică creșterile record înregistrate de bursele de pe Wall Street de la alegerea sa, arată rezultatele unui sondaj de opinie realizat de National Association for Business Economics (NABE), o asociație americană specializată în economie, scrie Agerpres.

Sursa imagine: economica.net

Pe de altă parte, acest sondaj publicat luni arată că economiștii sunt, în general, mai optimiști decât erau în luna decembrie, când vine vorba de perspectivele pentru piața muncii și creștere economică.

Economiștii intervievați "se așteaptă la prețuri mai mari la petrol, precum și la creșterea dobânzilor și salariilor în 2017", a subliniat președintele NABE, Sean Mackintosh. Potrivit acestuia, analiștii se așteaptă ca ritmul de creștere a economiei americane să atingă 2,3% în acest an, urmând ca anul viitor să accelereze la 2,5%.

Bursele americane au doborât record după record de la alegerea lui Donald Trump în noiembrie și preluarea mandatului în ianuarie. Investitorii salută în special promisiunile lui Trump cu privire la reforma fiscală și dereglementarea precum și voința sa de a lansa un mare program de investiții în infrastructură. De la victoria lui Trump, indicele bursier DJIA a crescut cu 13%, iar indicele S&P 500 s-a apreciat cu aproximativ 10%.

Potrivit sondajului NABE, aproape 70% din economiștii intervievați apreciază că piețele se bazează prea mult pe aceste promisiuni, în timp ce 26% au o opinie contrară. Pe de altă parte, 9 din 10 economiști intervievați cred că șansele unei recesiuni în acest an sunt mai mici de 25%.

Vineri, secretarul american al Trezoreriei, Steve Mnuchin, a anunțat că administrația Trump vizează o creștere de 3% până la 3,5%, față de 1,5% până la 2% în prezent. De asemenea, Steve Mnuchin a estimat că, pe termen mediu, piața bursieră ar putea înregistra o creștere semnificativă.

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.