Reteaua Corect

BVB conduce în topul creșterilor din Europa, cu un avans de 23,77% pe indicele principal

Bursa de Valori București (BVB) a continuat să crească în acest an pentru a cincea lună la rând și conduce în topul creșterilor din Europa, cu un avans de 23,77% pe indicele principal, potrivit unui comunicat al operatorului pieței de capital, scrie Agerpres.

Sursa imagine: bugetul.ro

Pe locul al doilea se situează Austria, cu 19,29%, urmată de Polonia, cu 17,11%, Bulgaria, cu 12,76%, Germania, cu 9,88%, Franța, cu 8,67%, și Ungaria, cu 7,96%.

Bursa de Valori București a înregistrat în mai cea mai tranzacționată lună din ultimii 10 ani pe toate piețele de acțiuni, cu o valoare a tranzacțiilor de aproape 2,15 miliarde lei. De asemenea, mai 2017 a reprezentat cea mai tranzacționată lună din ultimii șase ani, având în vedere rulajele de pe piața reglementată, inclusiv DEAL-uri, de 1,16 miliarde lei (255 milioane euro).

"Indicele principal al pieței din România, BET, care reflectă evoluția celor mai lichide 12 companii, a crescut în luna mai peste 8.700 de puncte. După nouă sesiuni consecutive pozitive, BET a închis luna la 8.769 de puncte, cea mai mare valoare înregistrată până în prezent în acest an și cea mai mare din ultimii 9 ani", informează BVB.

BET-TR, care reflectă evoluția companiilor BET și dividendele plătite de aceste companii, a înregistrat cea mai mare valoare din toate timpurile pe 31 mai, când a încheiat sesiunea la peste 11.100 de puncte.

"Nu suntem martori la un 'bubble'', aici, în București. Pur și simplu, ne întoarcem dintr-o călătorie care ne-a condus undeva, dar nu în direcția dezirabilă, ci spre o ligă inferioară a piețelor. Suntem deja în tranziție, spre o ligă superioară, și asistăm la un proces al aprecierii companiilor listate, provenind din acest avans și din continuarea sa așteptată. Este o nouă normalitate care se formează, nu altceva, pentru prima dată în istorie'', a declarat Ludwik Sobolewski, CEO al Bursei de Valori București.

După cinci luni consecutive de creștere, BET a urcat cu 23,77%, cel mai înalt nivel dintre piețele de capital din UE, în timp ce BET-TR a crescut cu 26,9%.

"Avuția națională reprezentată de capitalizarea companiilor românești listate la BVB a crescut cu aproape 2 miliarde de euro într-o singură lună, de la 19,2 miliarde de euro la finalul lunii aprilie la 21,1 miliarde de euro la finalul lunii mai. După MedLife și DIGI, tot mai multe companii, de stat sau private, probabil că le vor urma exemplul și se vor lista. Managerii au schimbat acum paradigma de la 'dacă' să listeze compania la 'când' să aibă loc listarea, pe măsură ce avantajele acestui proces au devenit mai mult decât evidente', a spus Lucian Anghel, președintele Consiliului de Administrație al BVB.

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.