Reteaua Corect

BVB: 15 mai ar putea deveni Ziua Națională a Investițiilor

Bursa de Valori București (BVB) lansează, în premieră, o inițiativă prin care românii vor putea să susțină instituirea Zilei Naționale a Investițiilor prin semnarea unei petiții online pe www.primainvestitie.ro, parte a celui mai ambițios proiect național demarat de o bursă europeană pentru creșterea gradului de educație financiară, a anunțat, joi, BVB, potrivit Agerpres.

Sursa imagine: capital.ro

Petiția online va susține ulterior o inițiativă legislativă, prin care ziua de 15 mai ar putea deveni Ziua Națională a Investițiilor.

'BVB susține necesitatea unei viziuni naționale asupra unui aspect cu impact major în viața fiecărui cetățean. Nu banii puțini sunt problema României, ci direcția și măsura în care fiecare dintre noi alegem să-i alocăm. România are nevoie de o Zi Națională a Investițiilor care poate să schimbe în bine nu doar mentalitățile, ci și destinele a milioane de români,' a spus Ludwik Sobolewski, CEO al Bursei de Valori București.

Conform unui studiu realizat în 2015 de Standard & Poor's asupra educației financiare globale, România se afla pe ultimul loc în Uniunea Europeană în ceea ce privește educația financiară, în condițiile în care doar 22% din populație are cunoștințe financiare minime.

'Așa cum avem Prima Casă sau Prima Mașină, tot așa avem nevoie și de Prima Investiție. Avem nevoie de o Zi a Investițiilor,' susține Lucian Anghel, președintele BVB.

Acesta explică și efectele unei astfel de inițiative, subliniind că 100 de euro investiți în principalele acțiuni listate la BVB la începutul anului 2012 ar fi adus investitorului o sumă dublă în prezent.

'Dacă ne-am fi diversificat modul în care ne păstrăm banii agonisiți cu trudă și am fi investit spre exemplu 100 de euro în principalele acțiuni listate la BVB la începutul anului 2012 acum am fi avut 200 de euro, adică ne-am fi dublat investiția în 5 ani. În fiecare an din ultimii cinci randamentul total al indicelui principal al pieței de acțiuni a fost pe plus, în timp ce în echivalent euro creșterea totală a fost de 97% până la finele anului 2016, aproape o dublare, în același interval,' a declarat președintele BVB.

În acest context, Bursa de Valori București va organiza, în perioada 14-15 mai, o serie de evenimente publice menite să încurajeze investițiile românilor și să contribuie la creșterea nivelului de educație financiară.

"Printre evenimentele care urmează să fie organizate se numără Banii Tăi Expo, eveniment ajuns anul acesta la a treia ediție care va fi organizat după un nou format de târg financiar, în cadrul unui centru comercial. Târgul va include seminarii de educație financiară și ateliere dedicate copiilor și adolescenților. Târgul va fi completat de seminarii Fluent în Finanțe în București, Cluj și Iași, lansări de carte și expoziții", se arată în comunicatul BVB.

Totodată, BVB lansează un apel public de înscriere a proiectelor inovatoare în domeniul educației financiare realizate în special de fundații, asociații sau persoane fizice. Odată acceptate, inițiativele vor fi incluse în programul dedicat Zilei Naționale a Investițiilor și vor primi sprijinul Bursei și al partenerilor pentru creșterea gradului de educație financiară.

'Îi invităm să ne fie alături pe toți cei care doresc să susțină această inițiativă fie că sunt reprezentanți ai mediului politic, instituții publice, autorități, companii, persoane fizice, ONG-uri, voluntari, universități și pe toți cei care consideră că pot face din Ziua Națională a Investițiilor un proiect asumat național, cu implicații pozitive majore pentru societate', a completat Ludwik Sobolewski.

Bursa de Valori București desfășoară cel mai avansat și complex program din rândul piețelor de capital europene pentru creșterea nivelului educației financiare.

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.