Reteaua Corect

Bursa din Moscova a ajuns la cel mai scăzut nivel de la invadarea Ucrainei

Scris de newsreporter in 27 septembrie 2022 la 09:23, in Business. 292 vizualizari Intra in discutie TaguriBursa din Moscova, discurs, ucraina, vladimir putin shortlinkhttp://crct.ro/nAdW

Acţiunile de la bursa din Moscova au scăzut puternic luni, ajungând la cel mai redus nivel atins din 24 februarie, ziua în care primele trupe ruseşti au intrat în Ucraina, transmite CNBC, potrivit Ziare.com.

Indicele MOEX Rusia a scăzut cu 6,9%, iar în timpul tranzacţiilor a coborât cu până la 7,4%.

Pieţele financiare din Moscova au înregistrat un declin generalizat, de când preşedintele Vladimir Putin a anunţat o mobilizare militară săptămâna trecută, punând economia rusă pe picior de război şi prelungind probabil conflictul din Ucraina.

„Din perspectivă macro, principalele implicaţii pentru economia Rusiei ar putea veni prin sancţiuni suplimentare occidentale, presiune crescută asupra finanţelor publice şi probleme mai mari pentru oferta de forţă de muncă a Rusiei”, a declarat Liam Peach, economist senior pentru pieţele emergente la Capital Economics, într-o notă de vineri.

Rusia a anunţat convocarea a 300.000 de rezervişti, după ce a pierdut în ultimele săptămâni porţiuni mari de teritoriu în urma unei contraofensive ucrainene surprinzătoare, iar Kremlinul organizează acum ”referendumuri” în părţi din estul Ucrainei, în încercarea de a consolida prezenţa Rusiei în regiune.

În timp ce unele state membre ale UE cer ca mai multe bănci ruseşti să fie separate de sistemul de plăţi SWIFT, senatorii americani propun sancţiuni secundare mai stricte pentru limitarea preţului petrolului de către G7, iar UE vrea limitarea preţului petrolului, Peach a sugerat că sectorul energetic din Rusia, un pilon cheie al economiei, ar putea fi în pericol.

”Convocarea rezerviştilor şi prelungirea conflictului vor avea un cost. Bugetul federal al Rusiei a intrat într-un deficit mare în august şi, pentru ca guvernul să îşi menţină gestionarea prudentă a finanţelor publice, va fi nevoie de majorări de taxe”, a spus Peach.

Chemarea a 300.000 de rezervişti, alături de informaţiile despre mulţi cetăţeni de vârstă militară care fug din ţară pentru a evita recrutarea, ar putea, de asemenea, să agraveze problemele de atragere a forţei de muncă în Rusia, a sugerat el.

”Cifrele oficiale arată o migraţie totală spre exterior de 216.000 de persoane, în prima jumătate a anului, iar cifrele neoficiale apropie numărul de jumătate de milion. Pentru o ţară cu o populaţie de vârstă activă în scădere, aceasta este o mare pierdere de forţă de muncă şi ar putea înăbuşi perspectivele de creştere ale Rusiei atât pe termen scurt, cât şi pe termen mediu”, a spus Peach.

Ziare.com

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.