Reteaua Corect

Bulgaria ţine cu dinţii de cărbune, mergând împotriva curentului

Scris de newsreporter in 27 martie 2019 la 11:26, in Business. 65 vizualizari Intra in discutie TaguriBulgaria, carbune, germania, Uniunea Europeana shortlinkhttp://crct.ro/nudH

În 2018, regenerabilele au reprezentat peste 40% din mixul energetic, bătând cărbunele pentru prima dată, scrie Ziarul Financiar.

În timp ce Uniunea Europeană încearcă să elimine dependenţa continentului de cărbune, Bulgaria se încăpăţânează şi amână decizii dure în detrimentul muncitorilor din mine, contribuabililor şi reţelei de energie, avertizează experţii, potrivit Balkan Insight.

În condiţiile în care UE s-a angajat să-şi decarbonizeze economia până în 2030, Bulgaria, membră a blocului din anul 2007, caută încă o exceptare pentru sectorul cărbunelui care duce lipsă de lichiditate.

În timp ce Uniunea Europeană îşi închide centralele termoelectrice bazate pe cărbune, guvernul bulgar prelungeşte sau acordă noi autorizaţii pentru extracţie de cărbune şi promite angajaţilor celei mai mari centrale de stat, Martiza East-2, că ei şi cei care-i vor urma se vor bucura de siguranţa locurilor de muncă până când ţara îşi va epuiza rezervele de lignit de calitate scăzută, în aproximativ 60 de ani.

Observatori ai industriei şi autorităţile de mediu spun că politica Sofiei cu privire la cărbune ignoră faptul că forţele de piaţă şi creşterea cotelor de carbon vor face ca energia generată din cărbune să devină prea scumpă pentru a concura, forţând statul fie să salveze producătorii, fie să-i închidă, acţiuni ce ar implica pierderea majorităţii celor 27.000 de locuri de muncă din sector.

Şi în Germania, cea mai mare economie europeană, sunt probleme în ceea ce priveşte sectorul cărbunelui.

Germania s-a angajat să-şi închidă toate centralele termoelectrice bazate pe cărbune până în 2038 cel târziu, propunând cel puţin 40 miliarde de dolari ca susţinere pentru regiunile afectate de trecerea la energia verde.

Anul trecut, regenerabilele au reprezentat peste 40% din mixul energetic, bătând cărbunele pentru prima dată.

Şi totuşi, în pofida noii strategii, sate întregi sunt rase de pe faţa pământului pentru a face loc extinderii minelor de cărbune. Iar localnicii protestează în van, scrie Deutsche Welle.

Mina de lignit Garzweiler II este la o aruncătură de băţ de Immerath, sat care nu va mai exista în curând. Ultimii locuitori au fost obligaţi să-şi părăsească locuinţele în 2017. De atunci, satul a rămas gol, înconjurat de câmpuri, un cimitir şi echipamentele grele ale companiei de energie RWE, care-şi extinde operaţiunile miniere din zonă de decenii.

De la sfârşitul celui de-al doilea război mondial, o mulţime de sate vechi de secole au căzut victimă extinderii minelor din centrul minier al Germaniei. Iar lucrurile nu se vor opri aici. În următorii nouă ani, şi alte sate din Rhineland vor fi mai întâi abandonate şi mai apoi distruse.

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.