Reteaua Corect

Britanicii, în pragul sărăciei din cauza facturilor la energie

Scris de newsreporter in 10 august 2022 la 09:14, in Business. 346 vizualizari Intra in discutie Taguribritaniei, energie, facturi, saracie shortlinkhttp://crct.ro/nzZH

Aproape o treime dintre gospodăriile din Regatul Unit se vor confrunta cu sărăcia în această iarnă, după ce vor plăti facturi la energie care vor crește din nou în ianuarie, relatează CNN, potrivit Știripesurse.

Aproximativ 10,5 milioane de gospodării se vor afla în situația de sărăcie energetică în primele trei luni ale anului viitor, potrivit estimărilor Coaliției pentru eliminarea sărăciei energetice (EFPC) publicate marți - ceea ce înseamnă că venitul lor după plata energiei va scădea sub pragul sărăciei.

Guvernul britanic definește sărăcia ca fiind venitul unei gospodării mai mic de 60% din mediana britanică, care se situa la 31.000 de lire sterline (37.500 de dolari) în 2021, potrivit statisticilor oficiale, potrivit Mediafax.ro.

Previziunile se bazează pe noile estimări ale firmei de cercetare Cornwall Insight, publicate tot marți, care arată că factura medie la energie a unei gospodării ar urma să ajungă la 3.582 de lire sterline (4.335 de dolari) pe an din octombrie și la 4.266 de lire sterline (5.163 de dolari) din ianuarie - echivalentul a aproximativ 355 de lire sterline (430 de dolari) pe lună.

Prognoza din ianuarie reprezintă o creștere de 116% a facturilor la energie față de nivelurile actuale. Pe măsură ce prețurile combustibililor cresc vertiginos, estimările au dificultăți în a ține pasul. Chiar săptămâna trecută, Cornwall Insight a prezis că prețurile din ianuarie vor crește cu 83% față de nivelurile actuale.

Firma de cercetare a declarat că și-a revizuit cifrele din cauza unui salt al prețurilor angro și a unei schimbări în modul în care autoritatea de reglementare din Marea Britanie calculează plafonul de prețuri. Dar ar putea exista o ușurare la orizont: Cornwall Insight se așteaptă ca facturile să înceapă să scadă în a doua jumătate a anului 2023.

Facturile la combustibili au început să crească anul trecut, în condițiile în care o criză globală de aprovizionare cu gaze naturale a împins prețurile cu ridicata la niveluri record. Invazia Rusiei în Ucraina la sfârșitul lunii februarie nu a făcut decât să exacerbeze situația.

Factura medie a unei gospodării din Marea Britanie a crescut deja cu 54% în acest an, amplificând o criză a costului vieții care i-a forțat pe mulți britanici să aleagă între a se încălzi și a mânca.

În luna mai, guvernul a anunțat un pachet de sprijin în valoare de 15 miliarde de lire sterline (18 miliarde de dolari) - inclusiv o plată de 400 de lire sterline (484 de dolari) pentru 29 de milioane de gospodării începând din octombrie - pentru a ușura povara facturilor la energie.

Dar Simon Francis, coordonator al EFPC, a declarat că nivelul actual al sprijinului guvernamental este o "picătură în ocean".

Craig Lowrey, consultant principal la Cornwall Insight, a declarat marți, într-un comunicat de presă, că dacă "400 de lire sterline nu au fost suficiente pentru a diminua impactul previziunilor anterioare [ale companiei], cu siguranță nu sunt suficiente nici acum".

Liz Truss, ministrul britanic de externe și actualul favorit pentru a-l înlocui pe Boris Johnson în funcția de prim-ministru luna viitoare, a propus reducerea taxelor pentru a-i ajuta pe cei care se luptă cu facturile, mai degrabă decât un ajutor direct. Rivalul ei, fostul ministru de finanțe Rishi Sunak, a declarat că va fi nevoie de mai mult sprijin.

Între timp, CBI - cea mai importantă organizație de afaceri din țară - l-a îndemnat pe Johnson să îi reunească pe candidații la conducerea țării pentru a conveni asupra unei modalități de a sprijini gospodăriile și întreprinderile cu facturile la energie, astfel încât măsurile să poată fi anunțate imediat ce va fi stabilit plafonul de preț pentru octombrie, la 26 august. Noul prim-ministru este așteptat să fie ales abia pe 5 septembrie.

Știripesurse

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.