Reteaua Corect

BLOOMBERG ARUNCĂ O BOMBĂ: MAGNATUL TESZARI – SUSȚINUT DE C.E. SĂ PREIA TELECOMUNICAȚIILE SPANIOLE

Publicația americană Bloomberg dedică azi un spațiu amplu magnatului român Zoltan Teszari, patronul RCS-RDS și al Digi 24, iar bomba vine din informația obținută pe surse că miliardarul este susținut de Comisia Europeană pentru a da o mega-lovitură, prin preluarea controlului telecomunicațiilor spaniole, o afacere de cca.20 de miliarde de euro, scrie Inpolitics.

Magnatul român Zoltan Teszari, unul dintre cei mai bogați oameni din România, este atât de discret încât ziarele locale sunt adesea nevoite să folosească fotografii vechi de 20 de ani ale multimilionarului. Acum, o potențială afacere în Spania a aruncat în lumina reflectoarelor compania care a construit averea discretului antreprenor de 53 de ani, scrie Bloomberg.

Unitatea spaniolă a Digi Communications este pe cale să devină unul dintre cei mai mari câștigători ai consolidării telecomunicațiilor din această țară. Digi, care a pornit de la un magazin care vindea cartele telefonice diasporei românești din națiunea sud-europeană până la a deveni al cincilea operator de telecomunicații din această țară, este favorită de autoritățile de reglementare ale Uniunii Europene (UE) – potrivit unor documente consultate de Bloomberg – pentru a primi o sumă de bani care probabil îi va accelera creșterea în țară.

Câștigul extraordinar al Digi este legat de o fuziune planificată în valoare de 18,6 miliarde de euro a unității locale a Orange SA și a Masmovil Ibercom SA, operatorii nr. 2 și, respectiv, nr. 4 din Spania, care ar scoate de pe piață un concurent important.

UE a respins anterior astfel de combinații, încercând să încurajeze o concurență care să favorizeze consumatorii. Însă profiturile în scădere ale operatorilor naționali și nevoia disperată de a găsi fonduri pentru a construi rețele 5G ar putea convinge autoritățile de reglementare să permită ca aceasta să fie aprobată, atâta timp cât companiile promit să vândă anumite active rivalilor. În condițiile în care Orange și Masmovil se așteaptă să obțină aprobarea pentru acordul lor până la sfârșitul anului, Digi este achizitorul preferat al UE pentru aceste active și a ajuns la un acord preliminar pentru a le cumpăra, potrivit unor persoane familiarizate cu această chestiune.

Orange și Masmovil ar prefera să își vândă activele – cum ar fi accesul la rețelele de fibră optică, unii clienți de telefonie fixă și licențele pentru spectrul de frecvențe mobile – unui rival mai mic, Avatel, un operator de telecomunicații cu o vechime de 11 ani care oferă servicii în zonele rurale, a declarat o persoană familiarizată cu tranzacția.

Însă Comisia Europeană a sugerat ca și cumpărător Digi, care are mai mulți clienți și o amprentă mai mare în Spania, potrivit unor documente consultate de Bloomberg. (Traducere și adaptare B.T.I.)

Inpolitics

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.