Reteaua Corect

Black Sea Oil & Gas încheie o campania de foraj în perimetrul Midia

Black Sea Oil & Gas SRL (“BSOG”) împreună cu partenerii săi de concesiune a încheiat campania de foraj a două sonde de explorare în perimetrul XV Midia, platforma continentală a Mării Negre, fără succes, volumele de gaze descoperite dovedindu-se neviabile economic, scrie Ziarul Financiar.

"Această campanie de foraj demonstrează riscurile inerente încercării de a găsi resurse de gaze în largul Mării Negre, unde şansa de succes nu este mai mare de 25%. Dacă această campanie de foraj ar fi fost încununată de succes, ea nu numai că ar fi furnizat României resurse suplimentare de gaze naturale, sporind astfel siguranţa aprovizionării, dar ar fi putut utiliza infrastructura propusă a fi construită pentru Proiectul de Dezvoltare Gaze Naturale Midia ("Proiectul MGD"). Deşi campania nu a adus descoperirile de gaze aşteptate, din punct de vedere operaţional şi al sănătăţii şi securităţii în muncă, sondele au fost finalizate cu succes”, a spus Mark Beacom, CEO BSOG.

Pentru prima sondă a programului de foraj, Iulia-1, situată la o adâncime a apei de 73 m şi la 115 km de ţărm, forajul a demarat la 8 mai 2018 iar sonda a atins adâncimea de 2.110 m (formaţiunea Ponţian). Cea de-a doua sondă, Paula-1, situată la o adâncime a apei de 88 de metri şi la 147 km de ţărm, a fost forată începând cu data de 17 iunie 2018 până la adâncimea de 1.036 m (formaţiunea Dacian). Sonda Iulia-1 nu a evidenţiat niciun rezervor de gaze în Ponţianul Superior, iar grosimea efectiv productivă a stratului şi volumele de gaze identificate prin sonda Paula-1 nu s-au dovedit viabile economic pentru a justifica probarea acestora.

În ceea ce priveşte Proiectul MGD, BSOG intenţionează să ia decizia finală de investiţie în trim. IV 2018, precizează ccomunicatul companiei.

Black Sea Oil & Gas SRL, deţinută de Carlyle International Energy Partners şi Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare, este o companie independentă de petrol şi gaze cu sediul în România care desfăşoară operaţiuni de explorare, dezvoltare şi exploatare a resurselor convenţionale de ţiţei şi gaze naturale. În prezent portofoliul companiei este alcătuit din concesiunea privind perimetrele XV Midia - Zona de Apă de Mică Adâncime şi XIII Pelican, situate în platforma continentală a Mării Negre, în care BSOG deţine o participaţie de 65% şi calitatea de operator.

 

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.