Reteaua Corect

Black Sea Oil & Gas anunță că a aprobat investiția de 400 mil. dolari de la Marea Neagră

Black Sea Oil & Gas anunță că a aprobat investiția de 400 milioane de dolari în proiectul Midia , însă spune că este nevoie de renunțarea la noile taxe și de eliminarea restricțiilor de pe piață pentru ca proiectul să fie viabil și pentru a fi dezvoltate și alte proiecte în Marea Neagră. Anunțul vine la doar o zi după ce OMV Petrom a spus că ”mediul legislativ nu oferă premisele necesare pentru o decizie de investiție în valoare de câteva miliarde”, scrie HotNews.ro.

”Decizia finală de investiţie a fost luată cu bună-credinţă, pornind de la premisa că BSOG şi partenerii săi de concesiune vor reuși restabilirea tuturor drepturilor acestora, în sensul eliminării oricăror taxe și contribuții suplimentare recent introduse, precum și a oricăror restricții privind libera circulație a gazelor pe o piață deplin liberalizată, conform legislaţiei europene. Acestea sunt necesare atât pentru a face Proiectul MGD o investiție viabilă, cât și pentru a încuraja viitoarele proiecte de dezvoltare a gazelor naturale din Marea Neagră., se spune în comunicatul citat. 

La sfârşitul săptămânii trecute şeful companiei, Marc Beacom, declara, potrivit Reuters, citată de Agerpres, că BSOG a primit autorizarea Ministerului Energiei pentru efectuarea lucrărilor offshore necesare pentru începerea producţiei de gaze naturale din perimetrul XV Midia, dar a avertizat că noile taxe ar putea afecta dezvoltarea acestui proiect.

Proiectul de Dezvoltare Gaze Midia va consta în cinci sonde de productie offshore, un sistem de producție submarină a gazelor naturale, o platformă de producție maritimă, o conductă de transport a gazelor naturale, compusă dintr-o sectiune maritimă de 126 km si una pe uscat, și o instalație de tratare a gazelor pe uscat.

În prezent portofoliul companiei este alcătuit din concesiunea privind perimetrele XV Midia - Zona de Apă de Mică Adâncime si XIII Pelican, situate în platforma continentală a Marii Negre, în care BSOG detine o participație de 65% și calitatea de operator.

Compania a descoperit în Marea Neagră între 10 si 20 de miliarde de metri cubi de gaze naturale, spunea, acum doi ani, directorul general al companiei. Beacom estima, atunci, că proiectul va produce aproximativ 10% din consumul României timp de cinci ani.

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.