Reteaua Corect

Bitcoin se prăbuşeşte rapid

Scris de newsreporter in 02 februarie 2018 la 12:53, in Business. 50 vizualizari Intra in discutie Taguri8.500 de dolari, bitcoin, criptomonede, scadere, scazut, vineri shortlinkhttp://crct.ro/nsc3

Bitcoin a scăzut sub pragul de 8.500 de dolari astăzi continuând scăderea de la începutul anului, condusă de o serie de reglementatori care au anunţat că vor înăspri controlul asupra criptomonedelor, potrivit Wall Street Journal, citat de Ziarul Financiar.

Moneda digitală a crescut cu mai mult de 55% de la maximul istoric de 20.000 de dolari pe care l-a atins în luna decembrie, potrivit platformei coinmarketcap.com. Astfel, bitcoin înregistrează a treia cea mai mare scădere din ultimii cinci ani, după ce a scăzut cu 76% în primăvara anului 2013 şi cu 85% în perioada noiembrie 2013-ianuarie 2015.

Schimbările bruşte de preţ reliefează doar cât de volatile rămân criptomonedele ca asset-uri în comparaţie cu piaţa de capital.

În cei nouă ani de existenţă, bitcoin a înregistrat cinci momente foarte bune, urmate de scăderi de până la 70%, a spus Charlie Bilello, director de cercetare în cadrul firmei de consultanţă Pension Partners. A scăzut 94% în mai puţin de o lună în 2010 - şi din nou până la 90% într-un interval de cinci luni în 2011 - dar de fiecare dată şi-a revenit. 

Declinul înregistrat recent are un ecou mai mare, pe fondul unui dolar slăbit. Situaţia i-a trezit la realitate pe unii investitori care au investit masiv în criptomonede la sfârşitul anului trecut. Majoritatea au fost atraşi în această oportunitate de descentralizarea pe care o prezintă criptomonedele, însă acum această descentralizare îi face să înţeleagă că nimeni nu le asigură investiţiile. 

Facebook a anunţat recent că interzice toate reclamele care se referă la bitcoin, criptomonede şi oferte publice iniţiale de monede (ICO), încercând astfel să combată escrocheriile şi fraudele, ceea ce a încurajat prăbuşirea criptomonedei. 

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.