Reteaua Corect

Bitcoin își continuă declinul, tot mai multe îndoieli privind boom-ul cripto

Scris de newsreporter in 13 ianuarie 2021 la 13:33, in Business. 283 vizualizari Intra in discutie Taguribitcoin, declin shortlinkhttp://crct.ro/nxew

Bitcoin și-a reluat miercuri declinul, moneda digitală înregistrând cea mai proastă săptămână a sa din luna martie a anului trecut și punând sub semnul întrebării creșterea explozivă a pieței cripto, anunță Bloomberg, potrivit HotNews.

Bitcoin a scăzut cu până la 6,8% până la 32.359 de dolari înainte de a recupera o parte din pierderi.

Cea mai mare criptomonedă din lume a fluctuat puternic în ultimele zile, atingând un record absolut de aproape 42.000 de dolari în 8 ianuarie înainte de a scădea la un aproximativ 30.300 de dolari.

Variața puternică a prețului a trezit amintiri cu privire la bula bitcoin din decembrie din 2017, aceasta fiind urmată de o prăbușire rapidă.

Fluctuațiile au pus de asemenea sub semnul întrebării unele rapoarte recente potrivit cărora bitcoin s-ar maturiza într-un instrument de protecție a investițiilor pe fondul slăbirii dolarului și riscurilor inflaționiste, devenind atractiv pentru investitorii pe termen lung.

O opinie contrară este că speculanții care doresc câștiguri rapide au alimentat creșterea de patru ori a prețului bitcoin în ultimele 12 luni și că ascensiunea criptomonedei este acum expusă riscului ca acești investitori pe termen scurt să își vândă activele odată cu dezumflarea bulei.

„Retragerea unor profituri după ce un activ - orice activ, nu doar bitcoin - își dublează valoarea în decurs de trei săptămâni este în întregime de înțeles”, afirmă Julius de Kempenaer, analist tehnic serior la StockCharts.

Scăderea prețului bitcoin a tras în jos valoarea globală a pieței criptomonedelor la aproximativ 930 de miliarde de dolari la mai puțin de o săptămână după ce a depășit pentru prima oară pragul de un trilion de dolari.

Un document al băncii de investiții JP Morgan publicat la începutul lunii ianuarie afirmă că bitcoin ar putea atinge prețul de 146.000 de dolari dacă fluctuațiile de pe piața activelor digitale se vor tempera suficient pentru a atrage mai mulți investitori instituționali
.

HotNews

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.