Reteaua Corect

Bitcoin ar putea creşte exploziv în 2021

Scris de newsreporter in 25 noiembrie 2020 la 13:44, in Business. 453 vizualizari Intra in discutie Taguri2021, bitcoin, crestere shortlinkhttp://crct.ro/nx07

Creşterea bitcoin, care se apropie în această perioadă de maximul istoric, ar putea deveni exponenţială anul viitor, au declarat doi traderi la CNBC, valoarea estimată pentru criptomonedă fiind 74.000 până la 100.000 de dolari, scrie Ziarul Financiar.

Bitcoin a depăşit 19.000 de dolari, aproape de maximul record din 2017. Moneda virtuală a crescut cu peste 166% până în prezent.

„Este greu să dai bitcoinului o valoare fundamentală intrinsecă, deoarece există o ofertă finită”, a declarat marţi Todd Gordon, fondatorul TradingAnalysis.com, pentru „Trading Nation” la CNBC.

Doar 21 de milioane de bitcoin vor fi produşi.

Pentru a încerca să vadă unde se poate îndrepta piaţa, Gordon a folosit un concept cunoscut sub numele de teoria Elliott a valului.

"Este o modalitate minunată de a preţui cripto, deoarece valul Elliott ia în calcul mentalitatea de turmă şi emoţiile care determină preţul - frica şi lăcomia - şi creează modele recunoscute", a spus el.

„Teoria Elliott se bazează pe ideea că există cinci valuri într-o tendinţă primară, trei creşteri şi două corecţii intermediare”, a spus Gordon.

Primul val important a avut loc în 2014, urmat de un declin în 2015 şi o tendinţă ascendentă pe termen lung până în 2018, a spus Gordon. Al patrulea val a avut loc pe parcursul ultimilor doi ani, şi urmează al cincilea val, a spus traderul.

Primul val a aut o creştere de aproximativ 658%. „Nu-mi vine să cred că voi spune asta la CNBC, dar va ajunge la aproximativ 74.000”, a estimat traderul. „Valul Elliott merge foarte bine cu ... multiplii lui Fibonacci”, a spus Gordon, care a estimat şi o creştere ţintă „dezamăgitoare” de 61%, la „doar” 34.000 de dolari.

Bitcoin a urcat la aproximativ 19.045,17 dolari până marţi după-amiază, potrivit CoinMetrics.

Un alt trader vede creşteri chiar mai mari. „Dacă n-aş deţine niciodată vreunul şi bitcoin va atinge 100.000 de de dolari, probabil aş plânge în fiecare seară pentru tot restul vieţii”, a spus Mark Tepper, preşedinte şi CEO al Strategic Wealth Partners, la aceeaşi emisiune.

Până de curând, Tepper trata bitcoinul ca pe orice altă investiţie speculativă, deţinând o sumă suficient de mică încât să nu-i afecteze portofoliul în cazul în care piaţa ar scădea. „Lucrul care m-a împiedicat întotdeauna să fiu un investitor bitcoin a fost această lipsă de adopţie pe scară largă. Dar ... adoptarea se întâmplă şi există acei utilizatori PayPal şi Square care cumpără mai mulţi bitcoin decât intră pe piaţă zilnic", a spus Tepper.

„Puteţi compara acest lucru cu Tesla”, a spus el. „Tesla a crescut cu peste 500% anul acesta. În opinia mea ... Cred că btcoin ar putea fi Tesla din 2021. Ar putea, în cel mai optimist caz posibil, să ajungă la 100.000 de dolari până la sfârşitul anului viitor”.

Ziarul Financiar

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.