Reteaua Corect

Biden a promulgat o lege pentru stimularea producţiei de cipuri în SUA

Scris de newsreporter in 10 august 2022 la 09:17, in Business. 293 vizualizari Intra in discutie Taguribiden, lege, productie de cipuri, stimulare, sua shortlinkhttp://crct.ro/nzZI

Președintele Joe Biden a promulgat marți o lege prin care acordă subvenții de 52,7 miliarde de dolari producătorilor de cipuri din SUA. Astfel se urmărește sporirea producției de semiconductori și intensificarea cercetării în domeniu, pentru a face Statele Unite mai competitive în raport cu China, relatează Reuters, potrivit Digi24.

„Viitorul va fi făcut în America”, a spus Biden, numind măsura „o investiție odată la o generație în America însăși”.

Biden dorește să sporească investițiile pe care companiile de cipuri le fac, chiar dacă rămâne neclar când va elabora Departamentul de Comerț reguli pentru revizuirea granturilor și cât timp va dura pentru a subscrie la proiecte.

Câțiva republicani s-au alăturat lui Biden pe gazonul Casei Albe pentru a participa la semnarea proiectului de lege care vizează producția de cipuri, și care a fost pregătit ani de zile în Congres.

Directorii executivi ai Micron, Intel, Lockheed Martin, HP și Advanced Micro Devices au participat, de asemenea, la semnarea decretului, precum și guvernatorii din Pennsylvania și Illinois, primarii din Detroit, Cleveland și Salt Lake City și parlamentari.

Casa Albă a spus că adoptarea proiectului de lege va stimula noi investiții în producția de cipuri. Qualcomm a fost de acord luni să cumpere suplimentar semiconductoare în valoare de 4,2 miliarde de dolari de la fabrica GlobalFoundries din New York, ducând angajamentul său total la 7,4 miliarde de dolari până în 2028.

De asemenea, Casa Albă a precizat că Micron are în vedere o investiție de 40 de miliarde de dolari în producția de semiconductori, lucru care ar face ca SUA să ajungă la o cotă de piață de la 2% la 10%, o investiție despre care a spus că a fost planificată cu „granturi anticipate”.

Progresiștii susțin că proiectul de lege este un cadou pentru companiile producătoare de cipuri care au închis anterior fabrici în SUA, dar Biden a susținut marți că „această lege nu emite cecuri în alb companiilor”.

Legislația își propune să atenueze o penurie persistentă care a afectat totul, de la mașini, arme, mașini de spălat și jocuri video. Mii de mașini și camioane rămân parcate în sud-estul Michiganului, în așteptarea semiconductorilor necesari, deficitul continuând să afecteze producătorii de automobile.

Proiectul de lege include, de asemenea, un credit fiscal pentru investiții de 25% în fabrici de cipuri, estimat la 24 de miliarde de dolari.

Legislația prevede alocarea a 200 de miliarde de dolari pe o perioadă de 10 ani pentru a stimula și cercetare științifică, în vederea consolidării concurenței cu China. Congresul ar trebui să adopte însă o legislație separată privind creditele pentru a finanța aceste investiții.

China a făcut lobby împotriva proiectului de lege pentru semiconductori. Ambasada Chinei la Washington a declarat că China „s-a opus ferm”, comparând inițiativa legislativă cu „mentalitatea Războiului Rece”.

Biden a precizat că Statele Unite au nevoie de cipuri inclusiv pentru sisteme de arme importante, precum rachetele Javelin. „Nu este de mirare că Partidul Comunist Chinez a făcut lobby activ în afacerile americane împotriva acestui proiect de lege”, a spus Biden.

Mai mulți parlamentari americani au declarat că în mod normal nu ar sprijini subvenții importante pentru întreprinderile private, dar au remarcat că autoritățile din China și din Uniunea Europeană au acordat stimulente de miliarde companiilor lor producătoare de cipuri. Ei au citat, de asemenea, riscuri de securitate națională și probleme uriașe ale lanțului global de aprovizionare care au pus piedici producției mondiale.

 Digi24

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.