Reteaua Corect

BestJobs: Peste 50% dintre angajaţi nu consideră că starea de urgenţă ar trebui reintrodusă

Scris de newsreporter in 03 august 2020 la 11:11, in Business. 509 vizualizari Intra in discutie Taguriangajati, bestjobs, pandemie, sondaj, stare de urgenta shortlinkhttp://crct.ro/nwsO

Angajaţii români sunt îngrijoraţi de creşterea numărului de cazuri active de Covid-19, dar nu cred că ar trebui reintrodusă starea de urgenţă, arată un sondaj BestJobs, citat de Ziarul Financiar.

Mai bine de jumătate (55%) dintre angajaţii români care au răspuns unui sondaj realizat de platforma de recrutare BestJobs se declară foarte îngrijoraţi de creşterea numărului de îmbolnăviri cauzate de coronavirus, dar nu consideră că ar trebui reintrodusă starea de urgenţă.

Cei mai mulţi dintre respondenţi (47%) sunt de părere că o nouă stare de urgenţă ar distruge economia, iar alţi 10% spun că situaţia nu este încă atât de gravă. 36% dintre angajaţii români consideră, însă, că e nevoie de măsuri mai drastice pentru a limita răspândirea virusului.

Creşterea numărului de cazuri de Covid-19 din ultima lună este cauzată de nerespectarea regulilor de igienă şi distanţare socială, consideră 58% dintre angajaţii care au răspuns sondajului BestJobs, şi doar 15% cred că de vină ar fi autorităţile, care nu au impus reguli mai stricte şi nu au asigurat respectarea lor. În acest context, 61% dintre angajaţii români se aşteaptă ca numărul de cazuri active să crească în continuare.

Majoritatea angajaţilor spun că iau măsuri proprii de precauţie atunci când ies din casă sau merg în spaţii închise: poartă mască (84%), se spală des pe mâini (73%), evită locurile aglomerate (70%), îşi dezinfectează mâinile ori de câte ori intră în contact cu obiecte sau suprafeţe din afara casei (63%) şi evită să atingă nasul, gura şi ochii cu mâinile nedezinfectate (58%).

Şi companiile continuă să impună reguli pentru a preveni răspândirea virusului şi iau măsuri pentru protecţia angajaţilor. Astfel, 55% dintre respondenţii la sondajul BestJobs spun că angajatorul le oferă măşti şi dezinfectanţi şi impune utilizarea lor şi 39% menţionează dezinfectarea mult mai frecventă a spaţiului de birouri. În acelaşi timp, doar 37% spun că le este verificată temperatura corporală la intrarea în sediul companiei, iar 28% subliniază că angajatorul permite accesul unui număr limitat de angajaţi la birou, pentru a respecta regulile privind distanţarea.

Apariţia unor cazuri confirmate de Covid-19 în rândul colegilor de serviciu reprezintă un motiv de îngrijorare pentru doar aproximativ 10% dintre participanţii la sondajul BestJobs. Aproape 82% dintre ei spun însă că în compania pentru care lucrează nu a fost confirmat niciun caz până acum, iar în cazul a 9% dintre respondenţi, au fost depistate doar unul-două cazuri de îmbolnăvire cu coronavirus în companie. Puţin peste 4% vorbesc despre trei-patru cazuri, iar sub 3% susţin că au fost cinci-zece cazuri în firmă.

În eventualitatea apariţiei unor cazuri de Covid-19 în companie, 46% dintre respondenţii la sondajul BestJobs spun că regula este ca toţi angajaţii să fie informaţi. În schimb, 16,2% susţin că acest lucru nu se întâmplă deloc, iar aproape 35% dintre intervievaţi susţin că nu ştiu dacă firma în care lucrează face astfel de informări. Peste 7% dintre respondenţi spun că, atunci când a fost confirmat un caz, întreaga echipă din care face parte persoana confirmată a fost trimisă să lucreze de acasă, iar în 6% din cazuri s-au făcut imediat teste Covid-19 la nivelul echipei sau chiar în întreaga companie.

Sondajul a fost efectuat în perioada 20 - 30 iulie 2020, pe un eşantion de 952 de utilizatori de internet din România.

Ziarul Financiar

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.