Reteaua Corect

Berea din HoReCa, subminată de pandemie

Scris de newsreporter in 24 septembrie 2020 la 09:48, in Business. 313 vizualizari Intra in discutie Taguribere, horeca, pandemie, vanzari shortlinkhttp://crct.ro/nwI5

Pandemia va şterge aproape 30% din volumele de vânzări de bere din HoReCa în 2020. În România, din totalul volumelor de bere consumate de 16,7 milioane de hectolitri, HoReCa reprezintă doar 15%, scrie Ziarul Financiar.

Volumele de vânzări de bere din HoReCa vor scădea cu 28% în 2020 din cauza pandemiei de COVID-19, arată o analiză a companiei de cercetare de piaţă Euromonitor.

„Toate categoriile de produse din segmentul berii vor scădea puternic în volum în segmetul HoReCa în 2020, ca urmare a închiderii aproape totale a sectorului timp de câteva luni şi ca urmare a reticenţei românilor de a-şi menţine obiceiurile anterioare de consum“, spun analiştii de la Euro­monitor. Sezonalitatea puternică a vânză­ri­lor de bere şi faptul că de multe ori consumul acestei băuturi era asociat cu evenimentele sportive - multe dintre ele anulate în 2020 - au afectat volu­mele de vânzări din on-trade (din HoReCa) în mare parte din primăvară şi în sezonul estival, mai ales la început. Totuşi, impactul asupra pieţei to­tale este mai mic decât în alte ţări datorită specificului local. Mai exact, aproxi­mativ 15% din vânzările în volum de bere din România se reali­zează în ca­nalul on-trade (baruri, restau­rante etc.), iar restul se înre­gistrează în maga­zine, românii prefe­rând să consume această băutură acasă.

Per total, consumul de bere pe cap de locuitor s-a situat la 86 de litri anul trecut în România. Industria berii a avut un an 2019 bun, volumele comer­cializate au fost de circa 16,7 milioane de hectolitri, situându-se la aproxi­mativ acelaşi nivel (Ă0,4%) faţă de anul anterior, arată datele de la Aso­ciaţia Berarii României. Au crescut vânzările de bere premium, dar şi în ambalaje considerate mai scumpe, aşa cum este cel de sticlă, astfel că în valoare evoluţia a fost mai bună.

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.